Condițiile de învățământ oferite copiilor cu cerințe educaționale speciale, în atenția CJA

Condițiile de învățământ oferite copiilor cu cerințe educaționale speciale, în atenția CJA

Conducerea Consiliului Județean Arad (CJA) verifică zilele acestea condițiile de învățământ oferite copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, a discutat cu Ovidiu Toderici, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad (CJRAE), despre modul în care instituția este pregătită pentru începerea noului an școlar, având în vedere restricțiile și normele impuse de Ministerul Educației Naționale, în contextul COVID-19. „La ora actuală se fac ultimele pregătiri și achiziții în ceea ce privește asigurarea bazei materiale specifice, pentru profesorii-consilieri și pentru logopezi, având în vedere că activitatea acestora este complexă și presupune ca școlarul sau preșcolarul să fie atent la mișcările aparatului fono-articulator. Mi-am exprimat sprijinul în tot ceea ce înseamnă activitatea CJRAE, în susținerea proiectelor pe care instituția le accesează, deoarece ne dorim un act educațional de performanță, care să contribuie la formarea unor tineri capabili să se integreze în societate și să se adapteze la orice situație în viață, date fiind particularitățile lor de dezvoltare”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

„Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad desfășoară o activitate complexă care constă în asistență psiho-pedagogică și consiliere educațională, desfășurată de profesorii consilieri școlari din județul Arad, elaborarea de studii și programe pentru orientarea carierei și a strategiei educaționale de către aceștia, ameliorarea dificultăților de vorbire și a deficiențelor grave și asociate, derulate de profesorii logopezi. Totodată, în cadrul centrului se desfășoară activitățile de evaluare și orientare școlară a copiilor și tinerilor pentru școlarizarea în învățământul special sau special integrat”, a completat Ovidiu Toderci, director CJRAE.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.