Iustin Cionca: „Lucrăm la un drum de la zero, pe șantierul Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa!”

Iustin Cionca: „Lucrăm la un drum de la zero, pe șantierul Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa!”

Se lucrează intens și pe șantierul drumului județean Sânmartin – Șimand – Olari – Caporal Alexa, pe un tronson unde Consiliul Județean Arad construiește un drum de la zero.

Lucrarea, în valoare de 22 de milioane de lei plus TVA este executată de SC OPR ASFALT SRL. Drumul județean Sânmartin-Caporal Alexa va avea lungime totală de 23,4 kilometri.

„Investiția realizează un nou coridor între două zone din județul Arad și va lega comunele și satele din jurul orașului Sântana de Zona Liberă Arad – Curtici, dar și punctul de trecere al frontierei Vărșand care este în apropiere. Va exista însă și un flux invers dinspre Curtici – Macea – Sânmartin înspre Zona Industrială din Sântana, iar lucrul acesta înseamnă că punem în concurență angajatorii din cei doi poli microregionali. Din această concurență ne așteptăm la condiții mai bune pentru angajați și de salarizare și de muncă. Aceasta este una dintre strategiile asumate de actuala conducere a Consiliului Județean Arad atunci când am venit la conducerea județului: să creștem calitatea vieții oamenilor prin crearea de alternative care să îi avantajeze”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, la momentul începerii lucrărilor.

În această perioadă se lucrează la noul drum în câmp, iar lucrările avansează foarte bine și sunt în termen.

Consiliul Județean Arad a modernizat 444 km de drumuri județene în ultimii patru ani, în cel mai amplu program de acest fel la nivel național! Majoritatea lucrărilor sunt finanțate din fonduri europene.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.