Consilierii care au optat pentru acelaşi partid sunt LIBERI SĂ PLECE!

Consilierii care au optat pentru acelaşi partid sunt LIBERI SĂ PLECE!

Consilierii locali, judeţeni, primarii, viceprimarii, preşedinţii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii care şi-au depus declaraţiile de apartenenţă politică la acelaşi partid pot să-şi schimbe orientarea politică în cele 45 de zile prevăzute de ordonanţa privind migraţia politică, susţin surse din Consiliul Judeţean Arad.

„Faptul că şi-au depus declaraţii de apartenenţă politică la un partid din care făceau deja parte nu înseamnă nimic. Ordonanţa vizează cazurile în care consilierii locali, judeţeni, primarii şi preşedinţii de consilii judeţene îşi schimbă orientarea politică”, a declarat un consilier judeţean, pentru newsar.ro.

Pentru a ne edifica asupra subiectului, am cerut şi părerea unui specialist.

„Deci, faptul că şi-au exprimat din nou opţiunea de a aparţine aceluiaşi partid politic este superfluă… Ordonanţa reglementează situaţia în care respectivii vor să schimbe partidul şi să nu-şi piardă mandatul, nu la situaţia în care vor să rămână în acelaşi partid. Este o acţiune personală care nu intră sub incidenţa ordonanţei. Este o chestie de interpretare şi coroborare a legislaţiei”, a declarat un cunoscut avocat, pentru newsar.ro.

Pe de altă parte, unele surse nu sunt de acord cu această interpretare, susţinând că ordonanţa prevede ca aleşii să-şi precizeze apartenenţa politică, nu neapărat să şi-o schimbe (chiar dacă scopul ordonanţei este însăşi acela de a mijloci schimbarea).

Până la urmă, însă, aleşii care doresc să-şi schimbe apartenenţa politică o pot face oricum, pentru că, în cazul în care şi-ar pierde mandatul, pot contesta acest lucru în instanţă iar până la obţinerea unei sentinţe definitive şi irevocabile rămân în funcţii, după modelul primarilor declaraţi incompatibili de ANI.

  1. interpretare gresita!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.