Inspectorii muncii au verificat firmele care îşi detaşează angajaţii în străinătate

Inspectorii muncii au verificat firmele care îşi detaşează angajaţii în străinătate

Mai multe companii care îşi detaşează angajaţii în străinătate au fost verificate recent de inspectorii muncii arădeni. ITM Arad a verificat modul în care sunt respectate dispoziţiile legale privind detaşarea salariaţilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale pe teritoriul României. În perioada 30 septembrie – 06 octombrie a avut loc, la nivel naţional, o campanie în acest sens.

Pe parcursul celor 7 zile de campanie, inspectorii de muncă au controlat nouă întreprinderi stabilite într-un stat membru al Uniunii Europene sau Spaţiului Economic European, care, în cadrul prestării de servicii transnaţionale, detaşează pe teritoriul României salariaţi cu care au stabilite raporturi de muncă.

În urma acţiunilor de control întreprinse, au fost constatate nouă deficienţe, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale.

Cea mai frecvent întâlnită deficienţă a fost cea privind netransmiterea în termen a comunicării, privind detaşarea salariaţilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad (cu minimum cinci zile anterior începerii activităţii salariaţilor detaşaţi pe teritoriul României, dar nu mai târziu de prima zi de activitate, aşa cum prevede legea).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.