UPDATE/ Consilierii locali votează SUPRAIMPOZITAREA pentru alte peste 200 de clădiri din Arad! Care sunt acestea

UPDATE/ Consilierii locali votează SUPRAIMPOZITAREA pentru alte peste 200 de clădiri din Arad! Care sunt acestea

Primăria a anunțat în repetate rânduri că se va lua măsura supraimpozitării  pentru cei care nu își reabilitează fațadele și acoperișul, cetățenii primind și înștiințări în acest sens.

Pe baza evaluărilor din teren, a documentaţiei şi a fotografiilor efectuate, comisia de specialitate constituită în scopul inventarierii clădirilor şi terenurilor neîngrijite, a emis până la data de 15 mai 2018, aproximativ 16.000 de somaţii. Prin intermediul acestora, proprietarilor li se recomandă să facă demersurile necesare în vederea reabilitării clădirilor”, au atras atenția reprezentanții municipalității.

În cadrul unei ședințe publice extraordinare a Consiliului Local Municipal ce va avea loc mâine, de la ora 10:00, consilierii vor avea pe ordinea de zi, din nou, peste 250 de proiecte privind majorarea impozitului pe clădirile neîngrijite, cu 100%, 200%, 300%, 400% și chiar și 500%, în funcție de gradul de degradare.

În cadrul ședinței anterioare, toate acestea au trecut la vot aproape în unanimitate, fiind o singură abținere, a consilierului local independent Marin Lupaș.

Proiectul de hotărâre unde se pot vedea care sunt clădirile vizate, poate fi studiat aici: 0 D convoc sedința extra 20 12 2018

UPDATE

Toate proiectele de hotărâre privind supraimpozitarea au trecut, fiind votate de toți consilierii locali, mai puțin de către Ionel Ciupe (ALDE) și Marin Lupaș, consilier local independent, care s-au abținut de la vot.

Ionel Ciupe a declarat că se va abține de la vot deoarece nu știe dacă evaluarea s-a făcut în mod corect și că nu a văzut nici o fișă cu modul în care s-a efectuat aceasta.

Proiectele privind clădirile pentru care proprietarii au început lucrările de reabilitare au fost scoase de pe ordinea de zi și nu vor mai fi supuse supraimpozitării.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.