Eroii Revoluției din Decembrie 1989, omagiați timp de trei zile la Arad

Eroii Revoluției din Decembrie 1989, omagiați timp de trei zile la Arad

Eroii Revoluției din Decembrie 1989 vor fi omagiați timp de trei zile la Arad, în perioada 21 – 23 decembrie.

În data de 21 decembrie 2018 se vor depune jerbe și coroane de flori în câteva puncte bine-cunoscute de arădeni, refăcându-se itinerariul parcurs, în 1989, de participanții la Revoluția din Decembrie. Astfel, la ora 7.40 se va porni de la Orologerie (strada Cocorilor), continuându-se cu uzina Strungul, la ora 8.10 (Calea Victoriei), iar la ora 8.40, la Biserica „Paraclisul Martirilor”, din Piaţa UTA, va avea loc o slujbă de pomenire. Ulterior, la ora 9, se vor depune jerbe la Troiţa Eroilor, din cimitirul Eternitatea, iar la ora 9.30 se va ajunge la Crucea Eroilor, din Piaţa Revoluţiei. La ora 18 se vor depune flori la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei.

În data de 22 decembrie, cu începere de la ora 10, la Monumentul Eroilor, din Piaţa Revoluţiei, va avea loc o ceremonie solemnă, cu participarea asociaţiilor de revoluţionari, a reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, a reprezentanților bisericii, cadrelor militare în rezervă și retragere, partidelor politice, ONG-urilor, a tuturor cetăţenilor interesați.

După primirea oficialităţilor și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, urmând o serie de alocuțiuni, la finalul cărora fiind depuse coroane de flori.

Manifestările solemne vor continua, la ora 11, la Monumentul dedicat eroilor Revoluției din Decembrie din fața clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

La Garnizoana Arad – Monumentul din Subcetate, eroii Revoluției din Decembrie 1989 vor fi omagiați solemn cu începere de la ora 11.30. Și aici, după primirea oficialităţilor și intonarea Imnului Național al României, va fi oficiat serviciul religios, la final depunându-se coroane de flori. La ora 12:00 se vor depune, de asemenea, coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor de la Făt-Frumos.

În data de 23 decembrie, cu începere de la ora 12, vor avea loc manifestări comemorative la Monumentul „Toth Sandor”, de pe faleza Mureșului, în apropierea podului  Decebal.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.