Consilierul local independent, Marin Lupaș, salută RESPINGEREA de către Curtea Constituțională a Codului „baronilor PSD+PNL”

Consilierul local independent, Marin Lupaș, salută RESPINGEREA de către Curtea Constituțională a Codului „baronilor PSD+PNL”

Marin Lupaș salută decizia unanimă a Curții Constituționale privind respingerea noului Cod Administrativ.

Printre noile prevederi criticate de consilier se număra adoptarea deciziilor privind patrimoniul local cu majoritate, nu cu două treimi din numărul consilierilor.

„Când vorbim de patrimoniu, adică de imobile, terenuri, monumente și așa mai departe, este nevoie de decizii echilibrate, luate cu cel puțin două treimi din reprezentanții cetățenilor, nu doar cu voința unui singur partid, cum dorește atât PNL-istul Gheorghe Falcă, cât și PSD-istul Liviu Dragnea. Am văzut pe propria noastră piele la Arad, de la scandalul de atribuire a salubrizării până la licitaţia privind parcarea cu piramidă din spatele Teatrului, că partidul primarului a forţat legea și decizii în dezinteresul comunității. Chiar dacă PSD părea că se opune atunci, la nivel național ei au făcut jocul primarul Falcă cu acest Cod Administrativ. Legea a fost votată în iulie inclusiv de către parlamentari PNL, arătând încă o dată blatul dintre aceste partide învechite. Noroc cu cei din USR că au inițiat contestarea la Curtea Constituțională, au arătat că le pasă de ce se întâmplă cu Aradul”, declară Marin Lupaș.

Consilierul municipal independent atrage atenția asupra pericolului revenirii acestei legi și trecerea ei în Parlament prin „deja-cunoscuta alianță politicianistă PSD+PNL”.

„Se spune că motivul respingerii stă în apariţia de modificări majore în a doua Cameră, nerespectându-se astfel procedura parlamentară. Asta inseamnă că se poate reîncerca modificarea și votarea din nou! Proiectul de lege a fost adoptat în iulie la inițiativa PSD-ALDE, dar cu sprijinul esențial al unor parlamentari PNL, unii chiar din Arad, care se declaraseră public împotriva Codului. Este normal să credem că baronii PSD cot la cot cu cei ai PNL, din Arad și până în Teleorman, vor dori din nou să impună din nou acest Cod Administrativ dăunător nu numai democrației fragile cât și orașelor din România. De aceea trebuie să fim atenți la tot ce face deja-cunoscuta alianță politicianistă PSD+PNL”, concluzionează Lupaș.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.