Consiliul Județean Arad semnează pentru sprijinirea Transcarpatiei

Consiliul Județean Arad semnează pentru sprijinirea Transcarpatiei

Sprijinirea comunităţii româneşti aflate în vechea vatră a Maramureşului istoric din dreapta râului este o preocupare permanentă a Consiliului Judeţean, prin Complexul Muzeal Arad, prin urmare, ieri la CJA a avut loc semnarea protocolului de colaborare dintre Complexul Muzeal Arad şi Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia „Dacia”.

Transcarpatia este o regiune situată în sud-vestul Ucrainei, între râul Tisa şi Carpaţii Ucrainei la graniţa de nord a României. Aici convieţuiesc mai multe etnii, cea românească fiind a treia ca mărime.

Părţile semnatare au în vedere valorificarea patrimoniului istoric prin organizarea de expoziţii, seminarii, colocvii, editare de carte precum şi alte activităţi cultural –educative”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia „Dacia”, prin preşedintele dr. Ion M. Botoş, se implică permanent în problemele actuale cu care se confruntă românii din Maramureşul istoric.

La nord de Tisa, în Maramureșul istoric, se află o comunitate de 30.000 de români. Pentru sprijinirea comunității românești din Transcarpatia, aflați în vechea vatră a Maramureșului voievodal, este necesară o intensă activitate culturală, educativă, civică”, a precizat Constantin Inel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.