Consiliul Judeţean Arad va aborda mai pragmatic parteneriatele externe

Consiliul Judeţean Arad va aborda mai pragmatic parteneriatele externe

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, au fost zilele trecute oaspeţii Consiliului Județean Verona.

Delegaţia arădeană s-a întâlnit cu președintele Antonio Pastorello, dar și cu vicepreședintele acestei instituții, moment în care oficialii arădeni au stabilit un parteneriat cu omologii italieni. „Am stabilit un parteneriat în domeniul sportiv și inițierea unui program de schimburi culturale care să angreneze și universitățile arădene, pentru aducerea la Arad a unor personalități europene care vor conferenția pe teme de larg interes. Italienii sunt foarte deschiși pentru colaborare, şi trebuie să capitalizăm mult-mult mai bine faptul că Aradul este un spațiu agreat de ei pentru afaceri, studii și agrement. Această vizită la Verona va însemna o resetare a felului în care ne raportăm acum la parteneriatele noastre externe, prea idealist și prea puțin pragmatic!”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Delegaţia arădeană a avut o întâlnire cu Claudio Valente, vicepreşedintele Veronafiere, moment în care s-a discutat despre revitalizarea parteneriatelor economice și a colaborării la nivel instituțional. „În urma cu două decenii și jumătate, Aradul a început să se dezvolte cu sprijinul partenerilor noștri din Verona. Apoi legătura cu ei s-a răcit. Am discutat cu domnii Gheorghe Seculici si Claudio Valente, vicepreşedintele Veronafiere, despre revitalizarea parteneriatelor economice și a colaborării la nivel instituțional. Sunt oameni foarte pozitivi, foarte deschiși, foarte interesați de județul nostru, unde trăiește o importantă comunitate de italieni. A fost o discuție cu atât mai necesară cu cât oamenii de afaceri din județele noastre au avut de-a lungul timpului o legătură solidă, chiar şi în perioada crizei economice, când multe relaţii comerciale s-au răcit ori s-au desfiinţat!”, a subliniat Iustin Cionca.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.