Consiliul Judeţean, pregătit pentru contractarea serviciilor sociale

Consiliul Judeţean, pregătit pentru contractarea serviciilor sociale

Consiliul Județean Arad este pregătit pentru contractarea serviciilor sociale pentru anul 2016, conform unei declarații făcute de vicepreședintele CJ Arad, Claudia Boghicevici.

Oficialii de la Consiliul Județean au prezentat, deja, primăriilor și ONG-urilor de profil oferta privind contractarea de servicii sociale.

În acest an, CJ Arad propune pentru contractare 13 loturi a câte 11 copii/lot, în centre rezidenţiale – case de tip familial, cât şi servicii rezidenţiale de tip centru de îngrijire şi asistenţă pentru 10 persoane adulte cu handicap.

„Aradul se numără între cele mai performante judeţe, în domeniul serviciilor sociale. Acum nouă ani, am făcut parte din primele 5 judeţe în proiectul-pilot demarat în acest domeniu. Dorim să le oferim beneficiarilor, copii defavorizaţi, condiţii cât mai bune, şi în acest sens vom avea o exigenţă sporită în contractarea acestor servicii. De asemenea, sunt convinsă că partenerii noştri, ONG-urile şi Primăriile, au şi alte disponibilităţi, precum fonduri din sponsorizări şi donaţii sau pregătirea personalului în străinătate, astfel încât condiţiile să fie îmbunătăţite”, a precizat, într-o conferință de presă, Claudia Boghicevici.

Aurel Petrică, directorul Direcţiei de Administraţie Publică din cadrul CJA, a precizat că în plan există un număr de 143 de copii pentru care se are în vedere contractarea serviciilor sociale, dar acest număr se poate modifica în funcţie de cerinţele asistenţilor maternali sau a Primăriilor. De asemenea, mai sunt 30 de copii cu dizabilități care beneficiază de contract de servicii sociale, dar al căror contract expiră la finele anului.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.