Constantin Traian Igaș: „Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad!”

Constantin Traian Igaș: „Elicopterul SMURD trebuie să rămână la Arad!”

Senatorul arădean Constantin Traian Igaș reacționează prompt la propunerea autorităților din județul Timiș care, conform unor declarații ale conducerii, vor să preia elicopterul SMURD de la Arad și să îl mute la Timișoara. La momentul inaugurării bazei SMURD la Arad, în octombrie 2011, senatorul arădean, ministru de interne la acea vreme, ministrul sănătății și secretarul de stat Raed Arafat au spus clar că această împărțire a responsabilităților între județe este cea mai bună soluție pentru întreaga Regiune de Vest.

„Nu înțeleg gestul disperat al președintelui Consiliului Județean Timiș de a bulversa lucrurile în serviciul de intervenție SMURD pe Regiunea de Vest! Aducerea elicopterului SMURD la Arad a fost o decizie coerentă și bine chibzuită la acea vreme iar timpul a dovedit acest lucru. Astăzi punctul de operare SMURD de la Arad deține unul dintre cele mai performante elicoptere pentru intervenţii în cazuri de urgenţă”, declară senatorul arădean.

Acest punct de operare deserveşte judeţele Arad, Timiş, Bihor, Caraş Severin, Hunedoara şi Sălaj. La Spitalul Județean Arad a fost pus în funcţiune un heliport, fiind singurul spital la acea vreme cu o astfel de facilitate. Reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș spuneau la începutul anului trecut că și-au dat seama că nu este loc suficient lângă Spitalul Județean Timiș pentru amenajarea unui heliport dar nici spaţiile de lângă oraş de care dispunea CJ nu erau potrivite.

„Sper ca președintele CJ Timiș să nu intre din nou pe contrasens așa cum ne-a obișnuit, pentru ca nu cumva, la final de carieră politică, să dărâme ceva bine construit cum este punctul de operare aero-medical SMURD de la Arad! Mă voi lupta pentru ca orgoliile unor politicieni să nu intervină în buna funcționare a SMURD Arad. Administraţia eficientă niciunde în lume nu este sancţionată, iar noi, cei din Arad, am reuşit să oferim toate facilităţile necesare punctului SMURD încă de la înfiinţarea sa. Cer președintelui Consiliului Județean Arad să intervină ferm pentru păstrarea acestui serviciu la Arad, iar prefectului, tehnocrat, și parlamentarilor PSD să nu fie complici la distrugerea instituțiilor din Arad de către colegii lor din Timiș! Am avut o discuție în acest sens cu Raed Arafat care susține că aeroportul din Arad este locul ideal unde să își desfășoare activitatea acest serviciu”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.