CONTROL în Piața Catedralei! Mai mulți comercianți, AMENDAȚI

CONTROL în Piața Catedralei! Mai mulți comercianți, AMENDAȚI

Mai mulți comercianți din Piața Catedralei au fost amendați, în urma unor controale.

În data de 15.07.2020, consilieri din cadrul D.A.J. Arad cu atribuții de control și inspecții, însoțiți de lucrători din cadrul  I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat în incinta pieței Catedralei din municipiul Arad o acțiune de control având ca obiect modul de respectare a prevederilor Legii nr.145/2014.

Cu această ocazie au fost încheiate un număr de 4 procese verbale de control și contravenție, fiind aplicate sancțiuni și dispuse măsuri cu termene de realizare.

Printre neconformitățile constatate, sunt:

  • Fila din carnetul de comercializare nu a fost completată la zi cu produsele expuse așa cum prevede art. 11 din Legea nr.145/2014
  • Nu au fost afișate la loc vizibil Atestatul de producător și fila din Carnetul de comercializare așa cum prevede art.14 alin. 4
  • Etichetarea incompletă cu toate elementele de identificare.

Totodată, reprezentanții D.A.J. Arad atenționează comercianții, subiecți ai Legii nr.145/2014, că:

-necompletarea la zi a filei din carnetul de comercializare pe perioada transportului și la locul de desfacere a mărfii se sancționează conform art. 16 litera c., cu amendă de la 3000 – 4000 lei.

-neafișarea la loc vizibil a etichetei de produs și a documentelor în copie, atestat de producător și fila din carnetul de comercializare, precum și a certificatului de înregistrare de la O.N.R.C. se sancționează conform art. 16, litera e, cu amendă cuprinsă între 100 – 500 de lei.

– să dețină Atestat de producător și carnet de comercializare valabil lipsa acestora se sancționează conform art. 16, litera f, cu amendă de la 15.000 – 22.500 de lei.

 

  1. Am si eu o intrebare. La WC au voie sa mearga.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.