Intră în vigoare o NOUĂ LEGE: Se vor aplica AMENZI de până la 100.000 de lei

Intră în vigoare o NOUĂ LEGE: Se vor aplica AMENZI de până la 100.000 de lei

Legea mirosurilor intră în vigoare de astăzi și aduce obligații suplimentare pentru firmele cu activități care „deranjează olfactiv”.

Conform avocatnet.ro, legea mirosurilor, care se va aplica de joi, va aduce obligații suplimentare pentru firmele cu activități care „deranjează olfactiv” – obligația expresă de a avea sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv, precum și deținerea și respectarea unui plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Pentru nerespectarea acestor obligații sunt prevăzute amenzi care ajung până la 100.000 de lei, existând și riscul închiderii activității.

Legea obligă firmele și alți operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv, printre altele. Este vorba de cei care pot genera disconfort olfactiv.

Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptată în 17 iunie de Camera Deputaților, cu 309 voturi „pentru” și o abținere.

Loading...
  1. Cineva stie la ce se refera aceasta lege.
    Adica fac o tocanita sau mici la gratar si ma amendeaza.
    Chiar trebuie sa inghitem tot ce spun cei “destepti” di occident.
    Dupa parerea mea ei sunt mai decazuti decat noi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.