CONTROL la Ștrandul „Neptun”! Trei SĂLI DE EVENIMENTE, sancționate aspru de polițiști

CONTROL la Ștrandul „Neptun”! Trei SĂLI DE EVENIMENTE, sancționate aspru de polițiști

Trei dintre agenții economici care dețin restaurante și baruri ce desfășoară permanent activități de organizare evenimente în zona comercială a Ștrandului „Neptun” au fost sancționați contravențional de către polițiștii locali ai Biroului Activitate și Control Comercial, în intervalul 29-30 noiembrie 2019.

Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate amenzi în cuantum de 7.500 de lei, în conformitate cu prevederile HCLM 192/2017, unor agenți economici aflați la prima abatere. În caz de neconformare, agenții economici pot fi sancționați în continuare până la intrarea în legalitate, cu amenzi în cuantum mărit, putându-se ajunge chiar și la aplicarea măsurii complementare de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OG 99/2000, informează DGPL Arad.

În perioada următoare, controalele tematice în acest sens vor fi continuate de către polițiștii locali în cazul tuturor agenților economici care derulează activități de alimentație publică în zona comercială a Ștrandului „Neptun”.

Potrivit art.7(2) din HCLM 192/2017: „Solicitanţii autorizaţiei de funcţionare, autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau ai avizului pentru orarul de funcţionare au obligaţia de a depune dosarul pentru autorizare/avizare în termen de 90 de zile de la data deschiderii punctului de lucru la Oficiul Registrului Comerţului”, sens în care DGPL Arad le recomandă agenților economici ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului să respecte termenele prevăzute pentru intrarea în legalitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.