Copiii din sistemul public de protecție al DGASPC se pregătesc pentru vacanțe de neuitat la munte și la mare (FOTO)

Copiii din sistemul public de protecție al DGASPC se pregătesc pentru vacanțe de neuitat la munte și la mare (FOTO)

Odată sosită mult așteptata vacanță mare, s-a dat startul sezonului de tabere pentru copiii și tinerii din sistemul public de protecție la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad.

Până când se vor reîntoarce în băncile școlii copiii au nevoie de relaxare în aer liber, pentru ca începutul noului an şcolar să îi găsească cu un bagaj plin de amintiri din taberele la malul mării sau de pe vârful muntelui. Începând din această săptămână şi până la sfârşitul lunii august Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad deschide sezonul de tabere, excursii și drumeții pentru aproape 300 de  copii și tineri, ocrotiți în casele de tip familial și centrele instituției. Aceștia vor petrece câte o săptămână la mare sau la munte.

„Ca în fiecare an, toţi copiii și tinerii care beneficiază de o măsură de protecţie în sistem rezidenţial sau cei care frecventează centrele de zi, beneficiari instituționalizați aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecţia Copilului Arad, cu toţii vor avea parte de o binemeritată perioadă de relaxare în tabere. Costinești, Eforie Sud, Căsoaia, Arieșeni, Roșia, Moneasa și Șistarovăț sunt destinațiile pentru care o parte din copiii noștri și-au făcut deja bagajele”, declară Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

Pe lângă programul de tabară, copiii și tinerii din sistemul arădean de protecție vor avea parte de distracţie şi aventură, jocuri tematice, sporturi acvatice la ștrandurile și locurile de agrement de pe raza județului. De asemenea vor fi implicaţi în activităţi recreativ-educative în programul inițiat acum doi ani de conducerea DGASPC Arad „Vacanță activă”, menit să le îmbogățească bagajul de cunoștințe, să le dezvolte acestora personalitatea, gradul de responsabilitate față de mediul înconjurător, dar și abilitățile de relaționare și socializare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.