Copiii își încep școala fără manuale din cauza adulților

Copiii își încep școala fără manuale din cauza adulților

Cu atâtea probleme cu alegerile, deși mai e mult până atunci se pare ca ai nostri aleși au cam uitat de generația tânără. Pe 15 septembrie, elevii de clasa întâi şi a doua nu vor avea pe bănci nici manualele digitale, nici cele tipărite. De fapt, nici măcar nu se ştie după ce cărţi vor învăţa copiii, anul acesta.

Consiliul de Evaluare și Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura de licitație nu s-a desfășurat conform legii, mai exact, că nu s-au respectat o serie de norme și reguli, astfel încât, urmează să fie reluată.

Președintele FSLI, Simion Hăncescu, a declarat, că procedura de licitație ar fi trebuit să înceapă mai devreme, luna august fiind prea apropiată de debutul anului școalar.

”Nu știu care sunt dedesubturile, ce s-a întâmplat la această licitație, înclin să cred că sunt și anumite interese, la mijloc, dar cei care au de suferit sunt copiiii. Această procedură ar fi trebuit să înceapă mai devreme, luna august a fst prea apropiată de începerea anului școlar, dar, cred că, dacă există interes de ambele părți și din partea editurilor și din partea ministerului, se poate rezolva această problemă”, a precizat Simion Hăncescu

Părinții acceptă cu greu situația și dau vina pe schimbările majore din învățamânt care apar în fiecare an.
Situația, spun dascălii, ar putea dura cel puțin o luna, timp în care elevii vor întampina dificultăți în învățare.

sursa foto: adevărul.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.