Corina Crișan: „Medicii sunt îndreptățiți să protesteze, este umilitor modul în care guvernul PSD îi poziţionează”

Corina Crișan: „Medicii sunt îndreptățiți să protesteze, este umilitor modul în care guvernul PSD îi poziţionează”

Consilierul județean liberal Corina Crișan susține revendicările cerute de medicii care astăzi au ieșit în stradă și este de părere că modul în care guvernul PSD îi poziţionează pe aceștia este umilitor.

„Astăzi asistăm la noi proteste ale medicilor în mai toate orașele din România. Umilința pe care sunt obligați să o îndure din partea guvernului PSD i-a scos pe aceștia din nou în stradă. Așa cum putem constata starea de sănătate a românilor este în continuă depreciere, iar în privinţa sistemului de sănătate ne situăm pe ultimul loc în Europa, cu cea mai mică alocare din PIB pentru acest sistem, cea mai slabă investiție în medicina primară, cea mai mare mortalitate infantilă, cea mai mare mortalitate prin cancer de col uterin la femeile de vârstă activă. Sunt alături de medicii care continuă să protesteze și cred că o fac îndreptățit. E de-a dreptul revoltător să constaţi cu câtă aroganță și cu cât cinism a tratat Guvernul PSD, de când se află la guvernare sistemul de sănătate din România”, a afirmat consilierul județean al PNL Corina Crișan, (medic de profesie).

Actuala guvernare PSD le promitea medicilor salarii uriaşe, de 3.600 de euro lunar, sporuri, prime, ore suplimentare sau tichete, promisiuni atât de mari încât și medicii plecați din țară își doreau să se întoarcă acasă, pentru că se contura aici un adevărat paradis medical.

„Nu putem rămâne indiferenți, să stăm deoparte și să privim cum acest guvern PSD continuă să-și bată joc de medici. Știm cu toții că salarizarea medicului de spital din România este mult sub nivelul muncii prestate şi al riscului, precum şi al posibilităţii unui trai decent, în concordanţă cu pregatirea profesională dar acest guvern PSD în loc să găsească soluții viabile, a adoptat un proiect de lege prin care vârsta de pensionare a medicilor va creşte la peste 65 de ani, cât este stabilită în prezent. Asta ce denotă? Incapacitatea și neprofesionalismul celor care au în mâini soarta și destinul sistemului medical din România”, a declarat Corina Crișan (foto).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.