CORONAVIRUS: Cât de ÎNGRIJORĂTOARE este situația la nivel NAȚIONAL

CORONAVIRUS: Cât de ÎNGRIJORĂTOARE este situația la nivel NAȚIONAL

În contextul demersurilor întreprinse la nivel național pentru gestionarea și prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne au organizat o sesiune de informare a misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale acreditate la București.

În prezent se află în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se realizează teste pentru a depista dacă au contactat virusul, iar alte 10.094 de persoane se află în autoizolare la domiciliu.

În România au fost confirmate 4 cazuri de infectare cu coronavirus. Pacientul din Gorj, primul diagnosticat din țară, este deja vindecat și a fost externat în cursul zilei de ieri.

Ceilalți trei pacienți au o stare bună. Unul este internat la Cluj, iar ceilalți doi la Timișoara.

Măsurile întreprinse în acest sens de către autoritățile naționale au fost prezentate de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Secretarul de stat a pus accent pe importanța măsurilor adoptate de România pentru controlarea și reducerea răspândirii infecției cu COVID-19 la nivelul României, cât și pe fundamentarea acestor măsuri pe datele și analizele furnizate de către Organizația Mondială a Sănătății și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. De asemenea, Raed Arafat a subliniat că măsurile adoptate se aplică atât cetățenilor români, cât și cetățenilor străini care ajung în România din zonele afectate. Totodată, secretarul de stat a subliniat eforturile întreprinse pentru asigurarea unei comunicări publice corecte și transparente, reamintind faptul că, la acest moment, autoritățile române emit două buletine informative pe zi, accesibile atât pe site-urile instituțiilor competente (MAI, MS, MAE), cât și pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe a reiterat deschiderea pentru un dialog constant cu misiunile diplomatice acreditate la București în vederea informării acestora cu privire la măsurile aplicate de autoritățile române și a subliniat importanța coordonării eforturilor în procesul de gestionare și prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19 la nivel european și internațional.

UPDATE

A fost confirmat al cincilea caz de coronavirus în țară, la un tânăr din Timișoara.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.