CORONAVIRUS. Ce MĂSURI iau SUPERMARKETURILE

CORONAVIRUS. Ce MĂSURI iau SUPERMARKETURILE

Atât marile magazine, cât și cele mai mici, de cartier, iau măsuri pentru evitarea răspândirii noului coronavirus.

Majoritatea au limitat numărul de clienți care se poate afla în același timp, în magazin. În Arad, de exemplu, în centru, la magazinele Profi și Carrefour Express există afișe la intrare prin care clienții sunt informați că au voie maximum câte 20 înăuntru și că trebuie să păstreze distanța între ei. Din acest motiv, de multe ori se formează cozi la ușă, deoarece cei de la pază permit doar câte unui client să intre, pe rând.

Și la magazinele mari este limitat accesul, se intră în tranșe de aproximativ 20 de persoane la Lidl și la Kaufland. Cu toate că această măsură este una bună, la casele de marcat și la intrarea în magazine oamenii tot stau prea aproape unii de alții, nerespectând distanța de minim 1 metru între ei.

De asemenea, la intrare au fost montate dispozitive cu dezinfectant, pentru clienți.

Din cauza isteriei generale și a panicii oamenii au început să cumpere în neștire produse alimentare și nealimentare, precum baxuri de ulei, zeci de pachete de făină, conserve, zeci de sticle de alcool sanitar, hârtie igienică etc. Autoritățile atrag atenția asupra faptului că magazinele au stocuri suficiente, deci populația nu va rămâne fără mâncare și produse de igienă, drept urmare nu are nici un rost să își cheltuie tot salariul la supermarket, mai ales că printr-un astfel de comportament îi pot lipsi temporar pe alții de cele necesare, până când magazine se reaprovizionează.

În acest sens, magazinele Kaufland au impus o limită de maxim două baxuri de ulei de client, iar cu siguranță vor urma și alte măsuri.

De asemenea, Atrium Mall și-a redus programul de funcționare, care începând de astăzi va fi de la 12:00 la 20:00. Excepție face supermarketul Carrefour din incinta mall-ului, care va funcționa după programul obișnuit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.