CORONAVIRUS. Decizii ȘOC pentru români. Ce NU MAI AU VOIE să facă

CORONAVIRUS. Decizii ȘOC pentru români. Ce NU MAI AU VOIE să facă

Autoritățile iau măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Astfel, a fost suspendată activitatea cafenelelor, restaurantelor și a altor localuri publice. De asemenea, a fost suspendată activitatea sălilor de sport, a saloanelor cosmetice sau a sălilor de jocuri de noroc.

Măsurile au fost anunțate de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Externe, în contextul stării de urgență.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client”, a declarat Marcel Vela.

„O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”, a mai spus ministrul.

De asemenea, a fost interzisă desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100  de persoane în spaţii deschise. În cazul evenimentelor care reunesc sub 100 de persoane, distanţa între participanţi trebuie să fie de cel puțin un metru.

„Următoarea decizie interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane în spații deschise. Organizatorii evenimentelor desfășurate în spații deschise ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minim un metru între participanți”, a mai declarat ministrul Vela.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.