Vlad Botoș: Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia măsuri rapid pentru a rezolva situația celor care lucrează în Arad și locuiesc în Ungaria

Vlad Botoș: Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia măsuri rapid pentru a rezolva situația celor care lucrează în Arad și locuiesc în Ungaria

Europarlamentarul Alianței USR PLUS, Vlad Botoș, a adresat Ministrului de Externe al României o scrisoare prin care cere soluții în favoarea românilor domiciliați în localități din Ungaria, din apropierea granițelor.

Aradul este localitate de graniță, cu toate beneficiile sau problemele care decurg de aici. Închiderea granițelor dintre Ungaria și România creează probleme suplimentare în orașul nostru din cauza faptului că mulți români care lucrează în Arad au domiciliul în localități din Ungaria, din apropierea granițelor, spune Botoș.

Înțelegem că se dorește protejarea populației prin restricționarea circulației, însă în cazul acestor oameni circulația este o necesitate. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia măsuri rapid pentru a rezolva situația celor care lucrează în Arad și locuiesc în Ungaria, pentru că sunt în joc mijloacele lor de subzistență. Trebuie găsită o modalitate pentru a-i sprijini pe toți cei aflați în această situație. Dacă aleg să stea la domiciliul din Ungaria riscă să își piardă locurile de muncă, afacerile, iar dacă aleg să stea în România, nu au unde să locuiască. Situația nu este una ușoară și trebuie ca autoritățile să ia în considerare că acești oameni sunt, de fapt, responsabilitatea ambelor state.În aceste momente, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne ajutăm pe cât posibil și să facem tot ce ține de noi pentru ca societatea în ansamblul ei și fiecare om în parte să treacă peste această criză cât mai ușor cu putință, declară Vlad Botoș, europarlamentar al Alianței USR PLUS.

Loading...
  1. ar fi cazul sa mai lasati sfaturile pentru altii.NU sunteti buni de nimic.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.