CORONAVIRUS. Dosar PENAL în cazul prost gestionat al pastorului Ioan Șerban, o mică victorie a presei în fața indolenței decidenților

CORONAVIRUS. Dosar PENAL în cazul prost gestionat al pastorului Ioan Șerban, o mică victorie a presei în fața indolenței decidenților

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a deschis un dosar penal în cazul prost gestionat al pastorului Ioan Șerban, infectat cu virusul SARS-CoV-2, internat la Spitalul Clinic Județean Arad și ținut trei zile în secția de Anestezie Terapie Intensivă fără să fie testat.

Cazul a fost unul care a pus pe jar întreaga comunitate arădeană și am explicat aici de ce.

Iată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunal Arad:

„Vă informăm că la data de 24.03.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii infracţiunii de  «zădărnicirea combaterii bolilor», prev. şi ped. de art. 352 din C.pen.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 24.03.2020 un dosar de urmărire penală, urmare a unor articole publicate în mediul on-line, articole din care rezultă că în perioada 20-23.03.2020 pe Secţia ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost internată o persoană de sex masculin în vârstă de 64 ani, persoană care a decedat la data de 23.03.2020, la data decesului fiind confirmată pozitiv cu noul coronavirus (COVID19).

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale «in rem» cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. şi ped. de art. 352 NCP.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”.

  1. Ioșca P. Sedistu 25 martie, 2020, 10:16 am

    Cătană de la DSP și Onel de la Spital – jeguri incompetente puse de Falkone la conducerea instituțiilor ca să sifoneze banii.

    Raspunde
  2. A murit un om internat în SCJU Arad!
    Din ce se aude, a murit un om cu cel puțin o șansa la viață dacă ar fi fost testa la timp. Și de ce? Pentru că deși medicii specialiști care l-au consultat au insistat pentru a fi testat de Covid-19, epidemiologul spitalului a refuzat pe considerentul că nu se înscrie în definiția de caz și că testele sunt prea puține și scumpe. Păi dacă specialiștii îti spun că sunt semne clinice clare că are virusul, cât de inuman să fi să ignori și să testezi când e prea târziu.
    Și dacă definiția de caz nu este realistă, ce trebuie să primeze?
    A murit un om cu cel puțin o șansă la viață, cum mai poți trăi știind că decizia ta i-a luat această șansă? Ca medic trebuie să faci tot ce poți pentru a salva o viață, dar ce va fi decide Dumnezeu, nu tu!
    Astfel de atitudini și fapte trebuie pedepsite de lege. Rămâne de văzut dacă nu se mușamalizează totul, așa cu s-a făcut și în alte cazuri.
    Sper ca organele abilitate ale statului să-și facă treaba cinstit, deși se spune că în Arad sunt niște încrengături că nu poți fi sigur niciodată că nu ți se fură dreptatea de către cei care ar trebui să ți-o dea.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.