CORONAVIRUS. La Spitalul Județean e jale. Cazul HALUCINANT al pacientului care a murit de COVID-19 și apelul DISPERAT al medicilor către arădeni: STAȚI ACASĂ! Este SINGURA șansă pe care o aveți

CORONAVIRUS. La Spitalul Județean e jale. Cazul HALUCINANT al pacientului care a murit de COVID-19 și apelul DISPERAT al medicilor către arădeni: STAȚI ACASĂ! Este SINGURA șansă pe care o aveți

Aradul este în stare de șoc după ce un pacient cu simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2 a zăcut vreme de mai multe zile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad până să i se facă testul pentru coronavirus și să fie trimis la Timișoara.

Disperarea cea mai mare este în rândul angajaților de la spital, personalul medical și cel auxiliar, care au fost cei mai expuși în acest caz și care, în loc să lupte pentru sănătatea oamenilor în perioada grea care va urma, ar putea fi puși să lupte pentru propria viață. Da, despre asta vorbim aici, în timp ce autoritățile se ascund după proceduri și cifre nerealiste. Pentru întregul lanț de erori comise în cazul pacientului cu cornavirus a fost cauzat în primul rând de autorități și de procedurile impuse de acestea.

Să le luăm pe rând, cu specificația că rândurile care urmează sunt scrise după discuții cu cadre medicale, care chiar știu ce vorbesc.

Patru ore la UPU!?!

Așa am aflat că pacientul cu cornavirus a stat patru ore (aproximativ, probabil), la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, timp în care prin secție s-a perindat personalul din tura de serviciu, personal de pe ambulanțe și SMURD care a transportat bolnavi la spital, bolnavii înșiși. Cu toții sunt speriați că ar fi putut lua coronavirusul.

Disperare la ATI și UPU

Cum trebuia procedat ne spune tot un medic: Bărbatul, care prezenta simptomatologie specifică, trebuia izolat, testat pentru coronavirus și transportat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Trebuia. Pentru că, în realitate, ne izbim de proceduri. De regulile venite de sus, de la centru. De niște reguli care nu au permis epidemiologului de la spital să dispună efectuarea testului, pentru că, chipurile, pacientul nu se încadra în recomandările respective. Așa că, în loc să fie trimis la Timișoara, a fost internat la Spitalul Clinc Județean de Urgență Arad, în secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde a zăcut în zilele de 20, 21, 22 și 23 martie, până când a fost trimis la Timișoara. Iar testul i-a ieșit pozitiv. În tot acest timp, din 20 și până în 23 martie, medicii, asistentele, infirmierele de la ATI au fost la cheremul coronavirusului. Iar la ATI (dar și la UPU!) disperarea este mare. Câți au contactat virusul? Câți au scăpat? Câți l-au transmis și celor dragi de acasă? Câți l-au împrăștiat prin magazine? Câți vor mai rămâne să lupte pentru viețile oamenilor în săptămânile critice care vor urma? Răspund mințile luminate de la București pentru regulile impuse în cazul (ne)efectuării testărilor, reguli care au împiedicat diagnosticarea la timp a bolnavului de la Arad, caz care ar putea duce chiar și la închiderea spitalului? Bineînțeles că nu. În timp ce coronavirusul se răspândește comunitar, autoritățile se ascund după cifre mincinoase, rezultat al faptului că NU TESTEAZĂ populația. Nici măcar pe cei suspecți nu-i testează, după cum s-a demonstrat.

STAȚI ACASĂ! Este SINGURA șansă pe care o aveți

În final, facem un apel la arădeni, în numele personalului medical cu care am discutat: STAȚI ACASĂ! Este SINGURA șansă pe care o aveți. Autoritățile sunt depășite, incompetente, personalul medical nu poate face față iar uneori, așa cum am văzut, nici măcar nu este lăsat să-și facă treaba.
Cifrele îmbolnăvirii cu coronavirus prezentate public nu sunt cele reale. Avem așa puține (dacă se poate spune așa) cazuri confirmate pentru că nu se efectuează testări. Nu o afirmăm noi, ci medicii cu care am discutat. Noi nu putem decât să tragem un semnal de alarmă și să sperăm că va fi bine. STAȚI ACASĂ! Pentru că, de fiecare dată când deschideți ușa casei, e posibil să deschideți poarta virusului. Așadar, STAȚI ACASĂ!

  1. ar trebui sa-si dea demisia toti in frunte cu ministrul ala care tot apare la televizor si ne spune ce sa facem. ce sa facem noi ca ei nu fac nimic mortii mami lor!!! ! stati in casa!

    Raspunde
  2. Noi stam acasa dar daca in sistemul medical e haos, nu sunt echipamente de protectie,ventilatoare,teste,etc.asteptam ajutor doar de la Dumnezeu?
    Daca nu mai merg la lucru cei ce asigura utilitatiile,paza,posta,transportul,etc.nu cred ca se rezolva de la sine ceva.

    Raspunde
  3. […] CORONAVIRUS. La Spitalul Județean e jale. Cazul HALUCINANT al pacientului care a murit de COVID-19 … […]

    Raspunde
  4. […] Acesta se teme ca nu cumva Aradul să devină un nou caz Suceava, după ce în Spitalul Județean au început să apară primele confirmări de îmbolnăvire a cadrelor medicale – din cauza faptului că primele cazuri cu coronavirus ajunse în spital au fost tratate greșit (exemplu: CORONAVIRUS. La Spitalul Județean e jale. Cazul HALUCINANT al pacientului care a murit de COVID-19 …). […]

    Raspunde
  5. […] prima sursă de îmbolnăvire a cadrelor medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. A doua sursă de îmbolnăvire de la Spitalul Județean, de această dată aproape „oficială” (pentru că nimic nu e oficial […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.