CORONAVIRUS. Amenzi de 10.000 de lei pentru cei care nu au respectat carantina în județul Arad

CORONAVIRUS. Amenzi de 10.000 de lei pentru cei care nu au respectat carantina în județul Arad

Două persoane au fost sancționate cu amenzi de 10.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile de carantină în contextul temerilor legate de răspândirea COVID 19.

„În contextul epidemiologic actual determinat de starea de urgență pentru sănătatea publică declarată la nivel internațional de către Organizația Mondială a Sănătății, ca urmare a infecțiilor cu noul Coronavirus, apărut recent și în Europa și în condițiile măsurilor adoptate în România pentru prevenirea și limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu COVID 19, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică  Arad  împreună cu Inspectoratul de Poliție al județului Arad au efectuat verificări în teren în data de 06.03.2020 și a întocmit două procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzută de art. 34 lit. m din HG nr. 857 din 2011 referitoare la nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile. Cele două persoane din județul Arad au fost sancționate cu amendă contravențională în valoare de 10 000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad.

Potrivit DSP, în continuare se păstrează recomandările ferme privind autoizolarea la domiciliu pentru cetățenii care se întorc din zonele afectate, pentru prevenirea și limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu COVID 19.

DSP Arad precizează că asigură permanența 24/24 atât la sediu cât și la toate punctele de frontieră din județul Arad cu personal propriu și în strânsă colaborare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad. Începând cu data de 23 februarie 2020 au fost completate și transmise 4408 de chestionare către Direcțiile de Sănătate Publică de domiciliu ale cetățenilor întorși din zonele afectate, pentru a fi luate măsurile ce se impun.

Conform DSP, de la declanșarea alertei în județul Arad, nu s-au înregistrat suspiciuni sau contacți de infecție cu coronavirus și nu s-a impus recoltarea de probe pentru confirmare de diagnostic la Laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș – Timișoara.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.