CORONAVIRUS. România, în CARANTINĂ! Ce nu mai avem voie să facem

CORONAVIRUS. România, în CARANTINĂ! Ce nu mai avem voie să facem

Autoritățile au interzis, în România, până în 31 martie, activitățile care implică participarea a mai mult de 1000 de persoane. Anunțul a fost făcut astăzi de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat și interzicerea vizitelor în spitale în acest interval de timp.

șeful DSU a recomandat și evitarea călătoriilor în zonele afectate din lume, dar și vizitele în țată ale românilor care locuiesc în zonele afectate în țară.

„Pentru a analiza situația și pentru a analiza unele măsuri, mai mult preventive. La aceste întâlniri au participat reprezentanții MAI și alți colegi, de la Transporturi, Apărare, institutul Matei Balș, Sănătate, Educație. Cele mai importante decizii care vor intra în vigoare: S-a aprobat suspendarea cursurilor în școlile în care sunt confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Se va decide la nivel județean dacă decizia va fi luată și din alte considerente, sociale, discuții cu părinții. Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă. Continuăm şi insistăm pe recomandarea ca cetăţenii români să evite călătoria în zonele afectate. Cei aflaţi în zonele afectate să evite călătoria către România. Recomandăm evitarea şi limitarea deplasărilor din zonele afectate către ţară”, a precizat Raed Arafat.

În acest context, meciurile de fotbal se vor desfășura, începând de astăzi, fără spectatori.

Sursa: Realitatea TV

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.