NEWS ALERT: România a SUSPENDAT zborurile din și către Italia. Restricțiile vizează și zborurile din China, Iran și Coreea de Sud

NEWS ALERT: România a SUSPENDAT zborurile din și către Italia. Restricțiile vizează și zborurile din China, Iran și Coreea de Sud

Marcel Vela, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății, și Lucian Bode, ministrul interimar al Transporturilor, au anunțat suspendarea zborurilor din și spre Italia. Măsura a fost luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Restricția vizează și zborurile din China, Iran și Coreea de Sud.

Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România, până în 23 martie.

Operatorii aerieni au obligația de a comunica cetățenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe proprie răspundere”, a declarat Marcel Vela.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat Vela. 

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală, a precizat ministrul. 

Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzate de fals în declarații.

„Vor fi verificări ample și până la urmă adevărul se află. Vom avea verificări în cascadă, prin poliție, dacă cetățeanul respectiv a respectat adevărul când a completat declarația. Când pui în pericol sănătatea publică, lucrurile sunt mai grave din punct de vedere penal. Este un apel la responsabilitate”, a precizat Vela.

Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Vela.

O nouă ședință a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență are loc astăzi, la ora 16. 

Sursa: Digi 24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.