CORONAVIRUS. Peste 430 de cazuri în România, dintre care 66 noi. Doi MORȚI

CORONAVIRUS. Peste 430 de cazuri în România, dintre care 66 noi. Doi MORȚI

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până duminică, 22 martie 2020, pe teritoriul României au fost confirmate de 433 cazuri de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2. Două dintre acestea au murit.

Primul deces a fost al unui bărbat în vârstă de 67 de ani, confirmat cu COVID-19 în 18 martie 2020 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la Craiova. Pacientul se întorsese din Franța și avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea decedat, în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, sâmbătă, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La Anestezie Terapie Intensivă sunt internați, în acest moment, 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, în România au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

  1. […] CORONAVIRUS. Peste 430 de cazuri în România, dintre care 66 noi. Doi MORȚI […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.