CORONAVIRUS. Presiune URIAŞĂ pe sistemul sanitar arădean! Apel disperat al Direcţiei de Sănătate Publică

CORONAVIRUS. Presiune URIAŞĂ pe sistemul sanitar arădean! Apel disperat al Direcţiei de Sănătate Publică

Presiunea uriaşă resimţită de sistemul sanitar din judeţul Arad a determinat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) să facă apel la cetăţeni în vederea preîntâmpinării creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Iată apelul făcut de Horia Timiş, directorul executiv al DSP Arad:

„Având în vedere contextul epidemiologic la nivelul judeţului Arad şi presiunea exercitată pe Spitalul Clinic Județean Arad, pe secţia UPU, cât și pe sistemul de transport cu ambulanța, Direcția de Sănătate Publică se adresează populației  și face următoarele recomandări pentru a preîntâmpina creșterea incidenței cazurilor de COVID 19:

  1. Recomandăm cetățenilor judeţului Aradca după ora 15, pentru probleme medicale minore, să se adreseze Centrelor de permanenţă de peraza judeţului, unde vor fi consultaţi de către un medic de familie. Recomandăm ca înaintea  prezentării să contacteze telefonic Centrul de permanenţă. Lista centrelor de permanență poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a județului Arad www.dsparad.ro (n.r. – sau la finalul articolului).
  2. Oricărui cetățean care prezină simptomatologie specifică infecţiei cu coronavirus îi recomandăm să apeleze de urgenţa medicul de familie în vederea testării  sau  să apeleze 112.
  3. Pacienţii aflaţi în izolare la domiciliu sunt rugaţi să ţină legătura zilnic, prin orice mijloc de comunicare, cu medicul de familie, iar la cea mai mică agravare a simptomatologiei să anunţe telefonic medicul sau să apeleze 112.
  4. Pacienţilor cărora medicii de familie le solicită evaluarea prin examinări paraclinice (radiografie/CT pulmonar) le recomandăm să nu refuze investigaţiile medicale deoarece acestea pot stabili mai corect gradul de afectare şi ajută în stabilirea conduitei terapeutice. Precizăm că evaluarea nu însemnă automat şi internare în spital ci se referă la o procedură privindstabilirea gradului de afectare pulmonară.”

  1. presiunea e in capul lui Timis sa-si puna nevasta sef la spital. acolo e presiunea de fapt

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.