CORONAVIRUS. Situația a SCĂPAT de sub CONTROL! Semnale clare că REVIN RESTRICȚIILE

CORONAVIRUS. Situația a SCĂPAT de sub CONTROL! Semnale clare că REVIN RESTRICȚIILE

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au atras atenția că autoritățile iau în calcul reintroducerea unor restricții, dacă numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus va continua să crească pe fondul relaxării din ultima perioadă.

Atât președintele, cât și premierul au subliniat că nu-și doresc acest lucru, dar dacă situația o va impune nu vor ezita să reintroducă restricții pentru a proteja sănătatea cetățenilor.

„Este clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare. Sunt în contact și cu guvernanții, și cu specialiștii. Deocamdată, credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrativ, cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare”, a spus, între altele, șeful statului.

La rândul său, premeierul a precizat: „Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție. Nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, că și așa economia românească, dar și a altor țări europene, a fost afectată grav de această pandemie. Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viața românilor. Pe de altă parte, vreau să spun clar că dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură care se impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor”.

De remarcat, că în România s-au înregistrat, ieri, 555 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în 24 de ore, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei. Recordul negativ l-a depășit pe cel din 11 aprilie, când în România s-au înregistrat 523 de noi îmbolnăviri.

De remarcat, că şi la Arad – unde epidemia părea învinsă – a fost înregistrat încă un caz nou, numărul acestora ajungând la cifra 708.

Citește și:

NEWS ALERT/ Număr RECORD de CAZURI de ÎMBOLNĂVIRI în România, de la începutul PANDEMIEI. Caz NOU şi la Arad

  1. Nu a fost niciodata sub control.Cu cat se fac mai multe teste cu atata ies mai multi pozitivi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.