CORONAVIRUSUL lovește și la Sebiș: Cazuri CONFIRMATE și o secție a spitalului ÎNCHISĂ

CORONAVIRUSUL lovește și la Sebiș: Cazuri CONFIRMATE și o secție a spitalului ÎNCHISĂ

Secția de Interne a spitalului din Sebiș a fost închisă iar personalul a fost trimis în autoizolare după confirmarea unui caz de infectare cu noul coronavirus la un pacient și, ulterior, în rândul personalului medical.

Măsura a fost luată de dr. Cristian Sârb, directorul spitalului, în încercarea de a evita răspândirea SARS-CoV-2 în unitatea medicală, după ce un pacient al spitalului care a fost transferat la Arad a fost depistat ca fiind infectat cu virusul.

Potrivit lui Cristian Sârb, ulterior, două asistente au prezentat simptomatologie specifică și au fost testate, rezultatele fiind pozitive. În aceste două cazuri s-a intrat pe protocolul prevăzut în astfel de situații (izolare, respectiv internare în spitale care tratează COVID-19). Alte opt persoane din secția de Interne au fost trimise în autoizolare la domiciliu.

„Secția a fost închisă de peste 10 zile. Am luat această decizie pe proprie răspundere, pentru a nu risca nimic. În toată această perioadă nu am mai făcut nici o internare în spital”, a declarat Cristian Sârb pentru NewsAr.ro. Acesta a subliniat că nu sunt refuzate internările în spital, numai că absolut orice persoană care necesită internare trebuie mai întâi să fie testată pentru a vedea dacă nu cumva este infectată cu noul coronavirus. Abia după aceea, dacă rezultatul este negativ, se va permite internarea în spital, unitatea medicală de la Sebiș nefiind destinată tratării pacienților cu COVID-19.

Legat de persoanele aflate în autoizolare, se speră ca acestea să fie bine și să respecte măsurile de distanțare socială, pentru că printre ele ar putea exista bolnavi asimptomatici care să răspândească coronavirusul în sânul familiilor și în rândul vecinilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.