Costa Brava – Sejurul unui gurmand

Costa Brava – Sejurul unui gurmand

Dacă te consideri gurmand nu poți rata un sejur in Spania! Nu de alta, dar la doar o simplă căutare pe internet afli că aici ai putea găsi cea mai bună mâncare din lume!

Într-adevăr, gusturile nu se discută, dar sunt destul de multe persoane care susțin că e neapărat să ajungi în Costa Brava dacă iubești mâncarea bună și vrei să te delectezi cu preparate mediteraneene unul și unul. Cu siguranță nu le putem contrazice! Iată de ce!

Aici se află unele dintre cele mai bune restaurante din lume

Restaurantele cu stele Michelin sunt printre cele mai selecte dar și printre cele mai căutate de către cei care sunt pasionați de bucătăria dusă la nivel de artă.

Spania se află pe locul 5 pe lista țărilor cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin din lume, cu un număr de 213 astfel de restaurante, depășind SUA, UK sau Elveția.

În Costa Brava se află în jur de 16 restaurante recunoscute de către ghidul Michelin. Ai posibilitatea de a face un tur al acestora și totodată al stațiunii.

Printre ele se regăsește și El Celler de Can Roca, singurul restaurant cu 3 stele Michelin, mai exact cea mai înaltă distincție acordată de către acest ghid.

E imposibil să ai parte de un sejur în Costa Brava ca gurmand și să nu auzi măcar în treacăt de acest restaurant. Poți auzi de el și dacă vizitezi Barcelona pentru că este foarte des recomandat, fiind la o distanță de doar o oră și jumătate cu mașina de oraș.

În 2018 a fost numit al doilea cel mai bun restaurant din lume într-un top 50 al celor mai renumite restaurante ale lumii.

Dacă îți dorești să ai parte de experiența unui restaurant cu stele Michelin în Costa Brava, fie el Can Roca sau un altul, asigură-te că îți rezervi masa din timp – de multe ori locurile sunt ocupate chiar cu un an înainte.

Mâncare pe toate gusturile și pentru toate buzunarele

În cazul în care experiența unor restaurante Michelin nu sună tentant sau cel în care nu ai apucat să îți rezervi masa din timp, e bine de știut că nu doar în astfel de restaurante se mănâncă bine în Costa Brava.

Recomandarea noastră este să dai o șansă preparatelor locale, chiar dacă la prima vedere nu par a fi neapărat pe gustul tău. Momentul în care alegi să guști din astfel de mâncăruri îți transformă sejurul într-o adevărată experiență gastronomică.

Dacă reușești să găsești (și nu e greu deloc) un restaurant în care preparatele pe bază de pește și fructe de mare să fie gătite cu ingrediente proaspete, o să vezi genul ăsta de preparate cu cu totul alți ochi.

O porție de tapas e de trecut pe listă, alături de un vin local bun, sau de sangria. Tot aici poți să descoperi și o serie de cocktailuri care o să te cucerească de la prima înghițitură.

Mâncarea catalană este și ea o opțiune foarte bună și interesantă, mai ales dacă iubești peștele gătit într-o multitudine de moduri, unul mai delicios ca altul.

Atât de pasionați sunt cei din Costa Brava de gastronomie, încât au un calendar întreg plin cu evenimente dedicate mâncării. Dacă ești un adevărat gurmand, îți poți pregăti deja sejurul în jurul celor mai importante date din acest calendar.

Ție ce fel de preparat din Costa Brava îți face cu ochiul?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.