Cresc salariile medicilor şi asistenţilor medicali şi sociali

Cresc salariile medicilor şi asistenţilor medicali şi sociali

Salariile medicilor, asistenţilor medicală şi ale asistenţilor sociali, situate sub plafonul de 1.500 de lei, vor creşte chiar de acest an, a anunţat deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Majorarea salariilor se va face în două etape, a precizat deputatul. În prima etapă, începând cu 1 decembrie 2014, se va acorda o majorare salarială de 5%. În cea de a doua etapă, începând cu 1 martie 2015, se va aplica o noua majorare salarială, de încă 5%.

„Sunt măsuri prin care continuăm să facem dreptate unor categorii profesionale, care depun o muncă importantă, muncă nerăsplătită aşa cum se cuvine. Faptul că această decizie vine după acţiuni de protest ale medicilor arată că Guvernul Ponta respectă partenerii sociali, este atent la revendicările justificate ale unor categorii profesionale. Decizia Guvernului PSD se înscrie în strategia de ridicare a salariilor mici din sistemul bugetar, de majorări salariale au beneficiat în acest an profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi. Majorarea se aplică doar celor care înregistrează în prezent venituri reduse, dar care prin pregătirea şi munca lor fac servicii importante societăţii”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.