Creşte numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Creşte numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Numărul copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate creşte de la an la an în judeţul Arad, potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Astfel, dacă în 2012 se înregistrau 360 de copii ai căror părinţi erau plecaţi la muncă în străinătate, în anul următor (2013) numărul acestora a crescut la 403. În 2014, numărul copiilor ai căror părinţi au plecat la muncă în străinătate a ajuns la 556.

Erika Stark, directorul DGASPC Arad a furnizat şi datele la zi în această privinţă, din care reiese că, în acest moment, în judeţul Arad sunt 799 de copii crescuţi de bunici şi alte rude apropiate pentru că părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. „Acest număr a rezultat din centralizarea fişelor trimestriale aferente trim IV 2014, transmise de către comunităţile locale”, a precizat Erika Stark.

Instituţia va veni în sprijinul acestora printr-un proiect menit să faciliteze menţinerea legăturii dintre copii şi părinţi acestora plecaţi la muncă.

„Pentru că nu vom putea stopa niciodată aceste plecări ale părinţilor la muncă, intenţionăm să accesăm un proiect prin care copiii să poată ţine mai uşor legătura cu părinţii lor”, a declarat directorul DGASPC Arad.

Copii care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate,

din care:

Copii care au ambii parinţi plecaţi la muncă în străinătate
Anul 2012 360 170
Anul 2013 403 186
Anul 2014 556 247

 

  1. Cum sa tina legatura mai usor cu parintii?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.