Cristian Videscu: „Liberalii arădeni își maschează incompetența prin MINCIUNĂ și IPOCRIZIE”

Cristian Videscu: „Liberalii arădeni își maschează incompetența prin MINCIUNĂ și IPOCRIZIE”

Social-democratul Cristian Videscu consideră că liberalii arădeni arată mereu cu degetul în altă direcție atunci când nu reușesc să ducă la bun sfârșit promisiunile făcute arădenilor de-a lungul celor 12 ani de când administrează acest județ.

După modelul brevetat de Gheorghe Falcă, „personaj care niciodată nu și-a asumat vreun eșec, deși administrația pe care o patronează nu duce deloc lipsă de rezultate negative”, liberalii arădeni aruncă vina când pe Guvern, când pe Opoziție, când pe criza economică sau pe alinierea planetelor, produsă și ea tot pe fondul unor conspirații ale PSD împotriva marcantei sale personalități.

„Acum, stilul acesta de victimizare este îmbrăcat de un primar care în 26 de ani de mandat nu a reușit decât să provoace haos și dezbinare în rândul comunității pe care o conduce și de o doamnă consilier județean fiică a unuia dintre satele comunei respective. Este vorba despre primarul comunei Târnova, Florin Farcașiu, și de doamna consilier județean Simona Stan. Cei doi bravi liberali au aflat, probabil din materialele distribuite în campania electorală de către candidații PSD Târnova, că în satul aparținător Agrișu Mare a fost demarată, prin anul 2008, construcția unei școli care nu a fost terminată și dată în folosință nici până în ziua de astăzi. În opinia domnului Farcașiu și a doameni Stan, vina pentru această situație ar aparține Partidului Social Democrat, respectiv guvernului condus de Victor Ponta”, susține Videscu.

„Ipoteza propusă de domnul Farcașiu pentru a se debarasa de răspunderea pe care o are sfidează puțin logica, în contextul în care proiectul noii școli din Agrișu Mare a fost demarat în timpul guvernului Alianței DA (PNL+PD) condus de Călin Popescu Tăriceanu și ar fi trebuit continuat de PDL prin Guvernele succesive conduse de Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu. De asemenea, domnul Farcașiu uită să precizeze că PSD a preluat efectiv guvernarea în ianuarie 2013, și nu oricum, ci alături de PNL, partid al cărui membru de vază era și domnia sa, după cinci ani de la depunerea proiectului pe care acum ne acuză că i l-am blocat. Să recapitulăm: domnul Farcașiu a preluat funcția de primar al Târnovei în anul 1990, după 18 ani de mandat și în al patrulea an de guvernare liberală a depus un proiect pentru construirea unei școli în Agrișu Mare, apoi au urmat patru ani de guvernare PDL (acum tot PNL) în care nu s-a bătut un singur cui la noua școală iar ulterior dl. Farcașiu a făcut parte din USL, al cărei Guvern condus de Victor Ponta este astăzi găsit vinovat pentru nefinalizarea clădirii din Agrișu Mare”, explică Videscu.

„Dincolo de fracturile din logica domnului Farcașiu, arădenii – și mai ales locuitorii comunei Târnova – merită și trebuie să cunoască adevărul! Intoxicările domnului Farcașiu și ale doamnei Stan nu doar aruncă o vină asupra unor persoane care nu sunt responsabile de tergiversarea finalizării acestei școli, dar distrag atenția de la faptul că administrația PNL a comunei Târnova nu a realizat nimic în 26 de ani. În perioada în care domnul Farcașiu avea toate pârghiile legale și politice să finalizeze acest proiect, domnia sa era preocupat exclusiv de jocuri locale de putere, forțând dizolvarea Consiliului Local. De asemenea, cetățenii trebuie să știe că în activitatea domnului primar dintre anii 2009-2012 au fost identificate de către Corpul de Control al Guvernului nu mai puțin de 24 de posibile fapte de natură penală, cu privire la a căror săvârșire a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Este vorba despre înregistrarea de facturi fictive, falsificarea unor ordonanțări de plată, efectuarea de plăți pentru lucrări care nu au fost recepționate sau nu erau executate, realizarea de lucrări fără autorizații, fals și uz de fals, plata dublă a unor lucrări, și multe altele despre care domnul Farcașiu evită să vorbească, la fel cum evită să vorbească despre numeroasele procese în care a târât comuna Târnova, despre refuzul de a implementa la nivelul Primăriei avertizorul de integritate propus de Transparency International (cauză aflată pe roul Secției Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Arad) sau despre propria sa incompatibilitate, cu privire la care urmează să se pronunțe Agenția Națională de Integritate”, conchide Cristian Videscu.

sinteza-corp-control

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.