INTERVIU/ Cristina Lașcu: ,,OSB Timişoara îndeamnă toţi basarabenii să voteze. Nouă ne pasă de ce se întâmplă acasă”

INTERVIU/ Cristina Lașcu: ,,OSB Timişoara îndeamnă toţi basarabenii să voteze. Nouă ne pasă de ce se întâmplă acasă”

– Cristina Lașcu, eşti de puţin timp preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara. Cu ce gânduri şi  proiecte ai venit la conducerea OSBT?

Cristina Lașcu: OSB Timişoara este organizaţia mea de suflet, iar echipa oamenilor cu care lucrez este extraordinară. De aceea, pot să spun, că începutul mandatului meu este plin de emoţii pozitive, multe idei  şi multă iniţiativă de a realiza lucruri frumoase, de a continua proiectele tradiţionale OSB şi, de ce nu, de a implementa alte proiecte şi evenimente.

– Ai avut şi o experienţă internaţională, fiind bursier Erasmus la o universitate din Cehia. Cât de importante sunt schimburile europene pentru formarea unui student?

Cristina Lașcu: Eu am fost plecată de două ori cu programul Erasmus, în Cehia şi pot spune că această experienţă a fost crucială în formarea mea ca personalitate. Cred că această experienţă este benefică oricărui student. În Erasmus înveţi ce înseamnă independenţă, cunoşti oameni din întreaga lume. E o oportunitate de deschidere a orizonturilor şi a perspectivelor, începi să înţelegi şi să respecţi culturile altor ţări.

– Cum se înfăţişează OSBT la acest început de an universitar? Mă refer la numărul membrilor, activităţi, colaborări etc.

Cristina Lașcu: Agenda OSB Timişoara pentru luna aceasta este foarte complexă. În fiecare week-end avem activităţi organizate în special pentru bobocii basarabeni veniţi anul acesta la studii în Timişoara. Am avut o seară de cunoaştere la venirea bobocilor. Apoi un eveniment ,, Întreabă- răspunde”, unde am prezentat acestora răspunsuri la cele mai actuale întrebări legate de facultate, cămine, permise de şedere, voluntariat etc. A urmat evenimentul ,, Descoperă Timişoara”. La aceste acţiuni am  avut prezenţi peste 40 boboci. Momentan suntem în perioada de recrutare şi pregătire pentru următoarele proiecte şi evenimente. Pe 21 octombrie am avut , în clubul No Mame, Balul Bobocilor Basarabeni. De la începutul anului universitar ne pregătim deja şi de festivalul ,, Zilele Basarabiei”.

– Republica Moldova a făcut paşi semnificativi pe drumul european. Cât de importante sunt alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016 pentru traiectoria europeană a acestei ţări? Cum ar trebui să se raporteze  studenţii basarabeni la aceste alegeri?

Cristina Lașcu:  Considerăm că alegerile din 30 octombrie sunt de o importanţă foarte mare pentru Republica Moldova, iar OSB Timişoara îndeamnă toţi basarabenii să voteze! Chiar şi la o distanţă aşa de mare, nouă ne pasă de ce se întâmplă acasă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.