Cu CARTA pe faţă! Ce a produs CUTREMURUL de la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Cu CARTA pe faţă! Ce a produs CUTREMURUL de la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Toţi membrii Consiliului Academic al Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) au renunţat la funcţiile deţinute în respectivul for, la presiunea Ministerului Educaţiei, care a constatat că neregulile sesizate de ARACIS şi Curtea de Conturi la universitatea arădeană sunt cât se poate de reale.

În şedinţa de vineri, Consiliul de Administraţie al UAV a luat act de hotărârea prof. univ. dr. Lizica Mihuţ de a renunţa la funcţia de preşedinte al Consiliului Academic al UAV Arad, respectiv de deciziile similare luate de cei patru membri ai Consiliului Academic, prof. univ. dr. Anton Ilica, prof. univ. dr. Marian Spânu, prof. univ. dr. Marius Tomescu şi prof. univ. dr. Ioan Biriş, toate aceste posturi rămânând vacante, arată Agerpres.

Cutremurul din UAV vine ca urmare a vizitei de zilele trecute la Arad a ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

La întâlnirea cu reprezentanţii UAV, ministrul le-a prezentat acestora gravele nereguli constatate de ARACIS cu ocazia evaluării pe care a făcut-o instituţiei de învăţământ superior şi a atras atenţia că dacă acestea nu vor fi remediate ministerul de resort nu va mai acorda universităţii arădene, începând din toamnă, cifră de şcolarizare pentru anul I. De asemenea, a precizat că UAV ar putea primi grad de neîncredere ridicat, caz în care s-ar putea merge până la închiderea universităţii. Ministrul a mai afirmat că va demara şi o anchetă pentru a vedea ce funcţionar din minister a avizat Carta UAV cu controversatul Consiliu Academic, pentru a fi sancţionat.

De remarcat, că principala neregulă semnalată a fost legată de Consiliul Academic, care conducea „de facto” universitatea, lucru considerat ilegal, după cum ilegale au fost considerate şi sumele de bani încasate de membrii respectivului for. De altfel, Curtea de Conturi a sesizat acest din urmă aspect şi, ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Timişoara, banii vor trebui returnaţi.

  1. nu va imbatati cu apa rece. Lizica controleaza inca tot

    Raspunde
  2. adevaratul cutremur il vor produce procurorii

    Raspunde
  3. Sa fim seriosi… acum va gasiti sa faceti opozitie dupa ce ati papat bani frumosi de la Lizica? ca doar bannerele cu UAV de pe site-ul vostru nau fost dea moca… nu va mai da baba Lizi malai si va-ti suparat???

    Raspunde
  4. „romica” esti intr-o mare eroare. noi nu am primit niciodata bani de-a moaca de la UAV. universitatea ne-a platit doar ceva sume ridicol de mici, pe niste anunturi.altii din presa sunt cei abonati la banii UAV…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.