INCREDIBIL cum FAC ROST DE BANI jihadiștii de la Statul Islamic!

INCREDIBIL cum FAC ROST DE BANI jihadiștii de la Statul Islamic!

Statul Islamic reușește, anual, să facă rost de milioane de dolari cu care își cumpără armele pentru execuții. Cu toate că au practici crude şi primitive atunci când e să-şi ucidă inamicii, când vine vorba de a face bani, teroriștii jihadiști de la Statul Islamic sunt cunoscătorii unor tactici foarte sofisticate, mai ales pentru o grupare teroristă.

Contrabanda cu petrol, răscumpărările din răpiri, jafurile şi vânzarea de artefacte furate şi antichități, taxa de supraviețuire și recoltarea de organe sunt doar câteva din metodele la care recurg pentru a se finanța.

Teroriştii de la ISL fac între 1 şi 2 milioane de dolari în fiecare zi din vânzarea de petrol, potrivit unor surse. Petrolul provine în cea mai mare parte de la rafinării din Irak şi Siria, controlate de grupul terorist.

Militanţii jihadiști duc petrolul de contrabandă în Turcia, de exemplu, unde-l vând sub preţul pieţei celor care au nevoie de combustibil.

Atacurile împotriva ISIL, conduse de Statele Unite ale Americii, au vizat în mod repetat rafinăriile controlate de terorişti, în sparanța de a slăbi această ramură a sistemului financiar al ISIL.

Se estimează că teroriştii produc aproximativ 44.000 de barili de petrol pe zi în Siria şi 4.000 de barili pe zi în Irak.

În anul 2012, Trezoreria SUA a estimat că al Qaeda și filialele sale au strâns 120 de milioane de dolari din răscumpărări în anul precedent.

Dacă odată gruparea ISIL era aliată cu al Qaeda, acum cele două grupuri teroriste activează independent. Totuşi, strategiile lor sunt similare.

O investigaţie a jurnaliştilor de la New York Times a arătat că o companie suedeză a plătit 70.000 de dolari pentru a salva un angajat răpit de ISIL. Mai mult, deşi francezii au negat că ar negocia cu jihadiștii, surse oficiale au declarat pentru CNN că autorităţile de la Paris au fost dispuse să plătească pentru eliberarea a doi francezi răpiţi de ISIL.

Statele Unite au o politică fermă: nu negociază cu teroriştii. Însă uciderea mai multor cetăţeni americani, recent, a iscat o adevărată dezbatere.

Teoristii permit oamenilor care trăiesc în teritoriile ocupate de ISIL să facă săpături arheologice, atât timp cât jihadiștii primesc un procent din valoarea obiectelor descoperite.

Mai mult, în anumite zone de-a lungul râului Eufrat, jihadiștii chiar le ordonă oamenilor să facă săpături. „ISIL a cauzat daune ireparabile patrimoniului cultural din Siria”, se arată într-o investigaţie New York Times. În plus, jihadiștii fac trafic cu artefactele descoperite.

Mai mult, teroriştii folosesc oraşele antice ca teren de antrenament, depozit de arme şi loc unde să-şi execute prizonierii.

În 2014, teroriştii au preluat controlul unor teritorii vaste din Irak şi Siria, în care au stabilit entităţi administrative, ca şi cum ar fi un stat legitim, impunând taxe pentru supravieţuire. Companiile sunt impozitate dacă doresc să aibă lucruri esenţiale, cum ar fi energie electrică. Mai mult, ca să se deplaseze, şoferii trebuie să plătească o taxă într-un anumit punct de control.

Ambasadorul irakian la Naţiunile Unite, Mohamed Alhakim, a șocat o lume întreagă în această săptămână, când a spus că s-au găsit cadavre despicate şi că lipseau unele organe.

Acesta susţine că doctorii din Mosul au fost „executaţi” pentru că au refuzat să recolteze organe.

Mai mult, teroriştii controlează şi zone în care se afla culturi importante de grâu şi bumbac. Şi aceste zone au fost vizate de atacurile conduse de Statele Unite, în speranţa că vor limita sursele de venit ale teroriştilor.

Anul trecut, jihadiștii anunţau că îşi vor face propriile monede din aur şi argint, care ar urma să scoată musulmanii din „sistemul economic satanist”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.