Cu fierul pe lege călcând! Cum vrea Falcă să intre în legalitate cu pseudo-monumentul Unirii de la Libelula

Cu fierul pe lege călcând! Cum vrea Falcă să intre în legalitate cu pseudo-monumentul Unirii de la Libelula

Situaţia juridică a terenului pe care a fost amplasat pseudo-monumentul Unirii de la Libelula e în aer, atrage atenţia Marin Lupaş, consilier local municipal independent.

Potrivit acestuia, Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad a transmis către CLM două proiecte de hotărâri ce vizează Monumentul Marii Uniri cât și lucrarea de artă a Unirii din zona Dacia-Libelula. Astfel, marți, 4 decembrie 2018, pe masa consilierilor locali vor ajunge:

  • Proiectul de hotărâre nr. 403/2018 privind trecerea, din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Arad, a unui teren, situat pe B-dul Revoluției nr. 49-53, pe care se va amplasa MONUMENTUL DE FOR PUBLIC – ARAD 1918;
  • Proiectul de hotărâre nr. 419/2018 privind acordarea dreptului de superficie cu titlu gratuit asupra imobilului înscris în CF nr. 350957 Arad – str. Corneliu Coposu, către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale; (n.r. – ambele pot fi consultate la finalul articolului.)

Se dorește clarificarea situației juridice a terenului unde a fost DEJA amplasat lucrarea de artă în zona Dacia. Păi acesta este spiritul de legalitate în care funcționează administrația locală? Apoi, în celălalt document se adeverește că în situația în care Monumentului Marii Unirii ar fi fost la Arad în noiembrie sau mai repede, tot nu putea fi pus. Toate acestea trebuiau făcute din timp, dacă se dorea cu adevărat amplasarea de către administrația locală. Pentru că acum mai durează, poate 2 ani, după cum este scris în proiect, până ce se obțin autorizații și încep lucrările – nu până ce este ridicat monumentul!”, a afirmat consilierul local municipal independent Marin Lupaş.

13 PH din 4 12 2018 nr. 403 locatie monument Arad 1918

18 PH din 4 12 2018 nr. 419 superficie gratuită corneliu coposu FN-1

  1. acest monument e o bataie de joc

    Raspunde
  2. Da cum au costruit ca daca nu ai terenul nu obtii autorizatie de constructie ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.