Cum a fost la Arad de 1 Decembrie (FOTO)

Cum a fost la Arad de 1 Decembrie (FOTO)

La Arad au avut loc ieri ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Astfel, în Parcul Eminescu, la Crucea Martirilor, a avut loc un ceremonial militar-religios ce a cuprins salutul drapelului de luptă al Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu, un ceremonial religios oficiat de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului împreună cu un sobor de preoți și depunerea coroanelor de flori la monument.

În Piața Revoluției a avut loc o defilare a efectivelor și tehnicii aparținând Batalionului 191 de Infanterie Colonel Radu Golescu,  structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Penitenciarului Arad. Subprefectul Olimpia Popa a dat citire mesajului premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Naționale a României. S-au mai adresat audienței  Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Călin Bibarț, primarul Municipiului Arad, și Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Corifeii arădeni ai Marii Uniri, Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop și dr. Ioan Suciu au fost comemorați în cadrul unei ceremonii ce s-a desfășurat în Cimitirul „Eternitatea”. Ulterior slujbei de pomenire, oficiată de Înaltpreasfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului și soborul de preoți, au fost depuse coroane de flori la mormintele acestora.

La evenimente au participat, alături de oficialităţile locale, șefii structurilor județene din cadrul M.A.I. și M.A.P.N., parlamentari, cadre militare în rezervă sau retragere, reprezentanți ai universităților arădene, revoluționari și cetățeni veniți să serbeze Ziua Națională a României.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.