A fost lansat proiectul „O țară ca afară”

A fost lansat proiectul „O țară ca afară”

„O Țară ca Afară” este o inițiativă ce integrează analize, soluții și propuneri concrete, astfel încât, valorificând la maximum fondurile europene disponibile, România să atingă standardele dorite de noi toți pentru o țară europeană din secolul XXI.

Proiectul este lansat de Cristian Ghinea și Vlad Botoș, europarlamentari USR-PLUS, cu sprijinul Renew Europe.

O țară ca afară este ceea ce cer instinctiv oamenii. Acest proiect va fi despre cum folosim Uniunea Europeană – fondurile UE, legislația, reglementările, obligațiile asumate, rapoartele, dezbaterile – pentru modernizarea României. La firul ierbii„, a spus Cristian Ghinea, co-inițiator al proiectului.

Este un proiect pe termen lung, din care România are de câștigat enorm. Toate ideile și soluțiile pe care le vom propune, în anii următori, pot aduce schimbări sensibile pe numeroase domenii. Important este ca apoi să fie puse în practică”, a spus Vlad Botoș, co-inițiator.

Ținta proiectului este să se ajungă la mediile europene în orizontul 2030.

Se vor propune soluții de guvernare concrete, care sunt bazate pe cunoașterea realității, care pot fi implementate de mâine: fiecare soluție de guvernare va avea detaliat bugetul, sursa banilor, pașii necesari, instituțiile care ar trebui să le implementeze. Cele mai multe sunt finanțabile din fonduri europene.

Acestea sunt primele analize pe trei subiecte de impact major:

Deblocarea urgentă a fondurilor UE pentru persoane defavorizate, ce stau în sertarul ministerului de 3 ani;

Soarta fondurilor UE pentru infrastructură, riscul la care sunt supuse în acest moment, soluții;

Eșecul de fond al finanțărilor pentru „capital uman” și cum pot fi utilizate de fapt pentru oameni.

Pentru a lăsa comentarii și sugestii contactați adresa: vreau@otaracaafara.eu.

  1. deosebit program ! daca vreti o tara ca afara, plecati afara . este foarte greu sa ii civilizezi pe romani, sa se respecte intre ei. usr-istii sunt cainii de serviciu, aia care latra dar nu fac nimic.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.