Cum a încercat să iasă basma curată un „CIOBAN” român prins la FURAT în Marea Britanie

Cum a încercat să iasă basma curată un „CIOBAN” român prins la FURAT în Marea Britanie

Prins la furat, un imigrant român i-a lăsat fără cuvinte pe polițiștii britanici. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a fost reținut după ce a sustras dintr-un magazin din orășelul Nelson mai multe obiecte de uz casnic și personal, în valoare totală de 600 de lire sterline.

Interogat de polițiști, acesta a încercat să păcălească autoritățile spunând că venise în orăşelul respectiv pentru a-şi căuta de lucru ca cioban şi că şi-a lăsat hainele de păstor acasă, în oraşul Leeds, aflat la peste 100 de kilometri distanţă, unde locuia alături de iubita sa.

În loc să îşi recunoască fapta, bărbatul a povestit că a dat 45 de lire pe taxi pentru a ajunge în Nelson (comitatul britanic Lancashire) şi că a fost abordat de doi conaţionali în faţa magazinului Morrisons, care i-ar fi oferit 50 de lire sterline pentru a plimba prin magazin un cărucior de cumpărături, în timp ce ei urmau să îl umple cu diverse produse.

Imigrantul a mai spus că cei doi bărbaţi l-ar fi lăsat să iasă din magazin fără să plătească obiectele, ofertă pe care a mărturisit că a acceptat-o pentru că avea nevoie disperată de bani. Când şi-a dat seama că decizia a fost una proastă, nu mai era nimic de făcut, pentru că bărbatul se afla deja în custodia poliției.

Poliţiştii au fost surprinşi când au descoperit că bărbatul sustrăsese din magazin inclusiv alcool, plăci de întins părul, hârtie igienică şi detergent.

Procurorilor care investighează acest caz le este greu să creadă că românul ar fi parcurs o distanţă atât de lungă pentru a ajunge în micul orăşel ca să îşi caute un loc de muncă, cu atât mai mult cu cât la momentul în care a fost prins la furat, bărbatul, era îmbrăcat în costum.

După lungi interogări, bărbatul și-a recunoscut fapta şi a primit interdicție de a mai părăsi domiciliul între orele 19.30 – 6.00, precum şi o amendă în valoare de peste 200 de lire sterline.

Foto: lancashiretelegraph.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.