Cum abordezi cele mai puternice mâini din poker?

Cum abordezi cele mai puternice mâini din poker?

Dacă ai jucat până acum Texas Hold’em, probabil deja știi că cea mai bună mână de început din joc sunt așii sau cel puțin o pereche de popi. Aceste mâini sunt recunoscute de toți jucătorii ca fiind cel mai bune mâini de start, dar știm cu toții că cel mai mult contează cum jucăm mâinile primite. Deci, ce faci ? Intri agresiv în joc? Te arăți nesigur, făcându-i pe ceilalți să creadă că de fapt ai o mână slabă? Sau strategia cea mai bună este undeva la mijloc? De asemenea, magic jackpot vine în întâmpinarea jucătorilor care caută noi experiențe pe lângă variantele clasice și cunoscute de poker.

Vom vedea în acest articol dacă a părea nesigur cu așii sau regii în buzunar, este o strategie bună atunci când joci Texas Hold’em. Vei observa argumentele pro și contra a acestei tehnici și vei putea stabili singur strategia cea mai potrivită stilului tău de joc.

Este sau nu o alegere bună să te arăți nesigur?

Când primești mâini bune de la început, cum ar fi ași sau regi, cum procedezi ?

A te arăta nesigur la poker înseamnă a paria minimul absolut necesar pentru a rămâne în joc. Această tehnică este ar putea fi descrisă ca un joc slab și pasiv și este văzut mai mult printre jucătorii începători de poker decât jucătorii experimentați, care preferă să deschidă cu o plusare dacă au o mână pe care doresc să o joace. În secțiunile de mai jos avem explicații relevante pentru a te prezenta ca fiind nesigur în fața celorlalți jucători în momente cheie ale partidelor de Texas Hold’em.

Argumentele pro

Mascarea puterii mâinii tale

Când pari nesigur în timp ce joci Texas Hold’em,  mulți jucători vor presupune că nu ai o mână prea bună sau că ai o mână cel puțin mediocră. Majoritatea jucătorilor sunt nesiguri de ceea ce să facă când au o mâna prea bună pentru a nu juca, dar nu suficient de bună pentru a mai crește pariul. Dacă nu ești la masă cu jucători profesioniști, nimeni nu va pune la îndoială decizia ta. Totuși, aceasta este o sabie cu două tăișuri, deoarece mâna ta atât de bine deghizată poate îngreuna citirea adversarilor, deoarece aceștia vor face gesturi în raport cu ce cred ei că ai în mână. Așadar, îți va îngreuna și ție jocul.

O mișcare bună pentru imaginea ta la masa de joc

Când te vei decide să amesteci partidele obișnuite și cele în care vrei să pari nesigur, dar ai o mână foarte bună, vei vedea o mulțime de fețe confuze când îți vei arăta adevărata mână. Jucătorii mai puțin experimentați vor fi bulversați și nu vor ști cum să reacționeze la viitoarele mâini. Dacă combini această tehnică și cu citirea limbajului corpului lor, vei putea de fiecare dată să te adaptezi fiecărei partide, astfel creând un deznodământ favorabil pentru tine chiar și când ai mâini mai slabe.

Argumentele contra

Permite oponenților tăi să scape ieftin din situația în care se găsesc.

Întotdeauna trebuie să fii atent când pari nesigur și ai mâini bune. În momentul în care ceilalți jucători sunt atrași în joc și se implică punând la bătaie sume tot mai consistente, este tot mai puțin probabil ca ei să dea înapoi. Dacă nu te grăbești și te mulțumești cu câștiguri mai mici, dar dese, aceasta poate fi o strategie foarte bună.

Crearea unei mize mari

 Ceva care devine foarte dificil odată ce pari nesigur este să aduni o miză mare atunci când simți că este necesar acest lucru. De îndată ce eziți, îngreunează creșterea mizei la dimensiunea ideală în care ai putea câștiga (sau pierde) un număr substanțial de jetoane – acest lucru are un impact mare asupra câștigului tău general, deoarece într-o situație ideală poți maximiza suma pe care o câștigi atunci când ai mâini bune în urma primei ture.

Când folosești această strategie, este un semn de slăbiciune, iar jucătorii care o practică în mod regulat sunt, prin urmare, văzuți ca jucători slabi. Dacă îți faci un obicei în a o folosi, alți jucători sunt înclinați să creadă că fie nu ști când să renunți, fie nu ai o mână suficient de puternică pentru a mai paria. Oricum, adversarii tăi se vor simți încrezători că îți pot lua banii fără prea multă luptă.

Citirea mâinii devine mai grea pentru toată lumea

Îți spuneam mai devreme că este o sabie cu două tăișuri, deoarece adversarii tăi nu vor putea niciodată ghici ce mână joci. Și deși este grozav să îi ții în suspans, dacă nu au nici o idee asupra mâinii tale, ei vor juca în consecință, fapt care uneori face citirea adversarilor mult mai grea. De aceea este foarte probabil ca în momentul când cărțile adversarilor sunt arătate, s-ar putea să fii la fel de confuz ca și ei când vei vedea niște mâini pe care nu te așteptai deloc să le vezi. Să pari nesigur când ai o mână puternică schimbă toată dinamică acelui joc și dacă nu ești suficient de pregătit pentru a observa și înțelege aceste schimbări, mai bine rămâi la strategia clasică și ridică miza când ai de la început cărțile potrivite.

Concluzie

Deci este o idee bună să pari nesigur? Răspunsul de fiecare dată este că depinde. Îți recomand să păstrezi lucrurile cât mai simple. Dacă vei încerca să pari nesigur cu ași sau regi în mână, doar de distracție, s-ar putea să regreți profund. Cu toate acestea, dacă te găsești într-un joc cu mize mari și jucători experimentați, poți amesteca în joc și puțină nesiguranță, pentru a le da de gândit. În schimb, dacă e o partidă cu o limită scăzută și ceilalți nici nu observă starea pe care vrei să o transmiți, mai bine rămâi la jocul standard.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.