Cum arată lupta pentru promovarea în Liga 1

Cum arată lupta pentru promovarea în Liga 1

Meciurile din Liga 2 se reiau la finalul lunii februarie, odată cu etapa a 17-a. Prima parte a sezonului a fost dominată de Petrolul Ploiești, care e favorită la promovarea în Liga I.

Meciurile din Liga 2 se reiau la finalul lunii februarie, odată cu etapa a 17-a. Prima parte a sezonului a fost dominată de Petrolul Ploiești, care e favorită la promovarea în Liga 1.

După primele 16 etape disputate, Petrolul ocupa primul loc, cu 42 de puncte, și este urmată de Hermannstadt (35 puncte), Universitatea Cluj (33 puncte), Concordia Chiajna (32 puncte) FC Buzău (28 puncte) și Steaua (28 puncte).

Echipele au făcut mutări importante în această iarnă, cu gândul de a reuși să se întărească pentru a ataca promovarea în Liga 1.

Iată cum arată lista favoritelor la promovarea în Liga 1.

1. Petrolul 52 – A impresionat în acest sezon prin organizarea de joc și este echipa cu cea mai bună apărare din Liga 2. Doar 5 goluri a primit gruparea lui Nae Constantin, văzută cu prima șansă la promovarea în Liga 1. La casa de pariuri online 888sport, Petrolul are cota 1.80 să câștige Liga 2 și doar 1.20 să termine pe locurile 1 sau 2. În această iarnă, Petrolul nu a pierdut niciun jucător important. A reușit în schimb să aducă fotbaliști precum Mihai Velistar, Dragoș Gheorghe, Marius Cioiu și Vedran Vrhovac. Diarra, golgheterul echipei din prima parte a campionatului, a fost păstrat deși a avut oferte. În aceste condiții, Petrolul are liniștea necesară pentru a reveni pe prima scenă a fotbalului românesc. Este echipa care are tot ce îi trebuie pentru a reuși: un stadion bun, un lot competitiv și suporteri.

2. Hermannstadt – Sibienii sunt și ei dornici să revină în prima ligă și au reușit să îl păstreze pe președintele Dani Coman, deși acesta a fost dorit de CFR Cluj. Hermannstadt a suferit o singură înfrângere în prima parte a campionatului, contra celor de la Steaua. A avut însă și cinci remize, unele surprinzătoare, cu echipe precum Ripensia Timișoara, Unirea Dej, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Sibienii au avut transferuri bune în vara trecută, care și-au pus rapid amprenta pe jocul echipei. Golgheterul echipei este fostul jucător de la UTA Arad, Valentin Buachianu, care a punctat de 9 ori în 13 meciuri. De asemenea, Silviu Balaure, adus de la Astra Giurgiu, a punctat de 7 ori în 16 meciuri. El a fost și jucătorul care a decis meciul cu Petrolul, câștigat cu 1-0. Hermannstadt e hotărâtă să atace promovarea și a făcut și în această iarnă transferuri importante, precum Daniel Paraschiv, Ciprian Biceanu și Ioan Hora, și el fost jucător la UTA Arad. Hermannstadt are așadar cota 6.00 să termine pe primul loc și 2.75 să termine pe locul 1 sau 2.

3. Universitatea Cluj – Ardelenii au adus în această iarnă doi jucători cu o cotă bună la nivelul primei ligi, Ely Fernandes și Romario Pires, ambii de la Farul Constanța. De asemenea, au mai ajuns la Cluj și Roberto Romeo, Florin Ilie, Martin Remacle și Paul Pârvulescu. Echipa lui Erik Lincar a terminat prima parte a campionatului pe locul 3 și e la doar două puncte de Hermannstadt, echipă situată pe ultimul loc care asigura promovarea directă. Clujenii trebuie să treacă însă peste dezamăgirea din ultimele meciuri din 2021, când au pierdut cu Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești. Și Universitatea Cluj este o echipă care are o infrastructură buna și suporterii de partea ei, astfel că trebuie luată cu siguranță în calculele pentru promovare. Are cota 7.00 să termine pe primul loc și 3.00 să încheie pe locul 1 sau 2.

4. Concordia Chiajna – Ilfovenii au cota 8.00 să termine pe primul loc și 3.50 să încheie pe 1 sau 2. Lotul Concordiei a fost schimbat considerabil în această iarnă, iar printre principalele achiziții se află Neluț Roșu, Paul Batin, Bogdan Barbu și Carol Taub. Chiajna s-a pregătit în Turcia în această iarnă și mizează pe experiență pentru a reveni în Liga 1. Ilfovenii au avut și ei o apărare de fier în prima parte a campionatului, reușind să încaseze doar 6 goluri. Atacul a suferit însă considerabil, cu doar 17 goluri marcate în 16 partide.

6. Steaua – Echipa roș-albastră l-a adus până acum pe Cristian Bustea și i-a scos din lot pe Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu. Gruparea lui Daniel Oprița are o situație incertă, deoarece nu este clar dacă are drept de promovare. Cei de la Steaua încearcă să obțină o dispensă în așa fel încât să poată promova. Echipa este pe locul 6, ultimul care permite prezența în play-off. Cota Stelei pentru a termina Liga 2 pe locul 1 este 19.00 și 6.00 pentru a încheia pe locul 1 sau 2.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.