Spectacolul Trupei Marionete „Dorde neunde” se joacă pe scena mare a Teatrului Clasic

Spectacolul Trupei Marionete „Dorde neunde” se joacă pe scena mare a Teatrului Clasic

„Dorde neunde”, cea mai recentă producție a Trupei Marionete, va fi jucată pe scena mare a Teatrului „Ioan Slavici”.

Prima reprezentație în sala mare are loc în data de 17 februarie, de la ora 18.  Proiectul teatral, coproducție Trupa Marionete a Teatrului Clasic și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara, a cărui premieră a avut loc la finalul anului trecut, poartă semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu.

„Am scris scenariul pornind de la un poem de Eduard Covali, text inspirat la rându-i din basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, cules de Petre Ispirescu. Propun o versiune puternică, actuală și vie a poemului dramatic ce poate părea vag desuet în ziua de azi. Dorința mea este de a face ca teatrul românesc pe texte fundamentale ale devenirii noastre, să renască, ca de fiecare dată, din propria-i cenușă”, afirmă regizorul Ștefan Iordănescu.

Scenografia și muzica originală sunt semnate de Dorothea Iordănescu, iar costumele de Chic by Vali Cioban. Echipa artistică este completată inspirat de Maura Cosma (coregrafie), Lucian Moga (light design) și Lucian Matei (video design și mapping).

Spectacolul este un bun prilej de reîntâlnire a publicului cu actorii arădeni: Lenuța Dorobanțu, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș Sorin Calotă și Cosmin Blaga, dar și de cunoaștere a unor noi creatori. Este vorba despre Raluca Grumăzescu și Raul Lăzărescu – actori ai Teatrului „Merlin”din Timișoara. 

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta peste 12 ani.

Biletele pot fi achiziționate fie online, pe www.eventim.ro, fie de la casieria Teatrului Clasic în zilele de marți, miercuri, vineri: între orele 10 – 16, joi: între 10 – 14, sâmbătă și duminică: între 10 – 12 și 17 – 18.30. Relații și rezervări – la telefon 0744.475.147. 

Accesul în sala de spectacole este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani.

Participarea publicului este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.