Cum poate recupera Aradul decalajul față de alte orașe din Transilvania

Cum poate recupera Aradul decalajul față de alte orașe din Transilvania

USR susține că are soluția pentru a relansa economic municipiul Arad și a recupera decalajele față de alte „orașe mai avansate” din Transilvania.

Potrivit USR Arad, aceasta constă în intensificarea activității în domeniul serviciilor: turism, transport și logistică, precum și în cercetare și dezvoltare.

„Economia Aradului a pierdut aproape integral, în ultimii 30 de ani, industriile tradiționale, care au fost înlocuite preponderent de semi-manufacturi, precum cele din domeniul automotive (Leoni, Takata-Joyson, Yazaki, Coficab). Acestea nu au adus nici ele dezvoltarea dorită, fiind tot mai mult amenințate de automatizare și de posibilitatea închiderii. În aceste condiții, lipsit de perspective, orașul a pierdut 50 de mii de locuitori, adică un sfert din populația sa”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Conform useriștilor, pentru a crește și a se dezvolta economic, pentru a crește venitul populației, Aradul este obligat să devină un oraș al prestatorilor de servicii. În viziunea USR, „domeniile cele mai potrivite sunt transportul și logistica (având în vederea așezarea geografică avantajoasă) și turismul. Totodată, pe termen lung trebuie să construim condiții și pentru dezvoltarea afacerilor din domeniul cercetării și dezvoltării”.

„Pentru început, turismul reprezintă acel domeniu care poate resuscita relativ repede un oraș precum Aradul, cu condiția să existe o viziune și să fie fructificate toate oportunitățile. În municipiul nostru, obiectivul major, capabil să atragă un număr mare de vizitatori și să genereze impulsul necesar creșterii și dezvoltării serviciilor turistice în oraș, este Cetatea Aradului. Deoarece actuala administrație a ratat deja șansa de a introduce Cetatea în circuitul civil, USR va face din acest lucru prioritatea sa principală, în mandatul 2020 – 2024. Vom reveni cu un plan concret și cu mai multe detalii în curând. Până atunci, atașăm câteva imagini cu reușitele vecinilor din Deva, Alba Iulia și Sibiu, pentru care turismul reprezintă deja o sursă importantă de venituri”, se mai arată în comunicatul USR Arad.

Foto: USR Arad

  1. Ce redusi!
    Vin cu o campanie care demonstreaza un amatorism jalnic, o lipsa de competente in domeniul administrativ totala.
    Oricum, macar au niste propuneri, spre deosebire de PNL, care nu au nimic de comunicat.

    Raspunde
  2. De la PNL , cine frast sa propuna , Budhigoaia sau Suferica -serjulica ?

    Raspunde
  3. FOARTE SIMPLU CU MULTE INVESTITII.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.