România baronilor PNL și PSD: S-au înțeles să nu fie două tururi la alegerea primarilor ca să-și elimine concurența

România baronilor PNL și PSD: S-au înțeles să nu fie două tururi la alegerea primarilor ca să-și elimine concurența

Victor Ponta, președintele PRO România, a declarat marți seară la Digi 24 că PSD și PNL s-au înțeles să nu fie alegeri ale primarilor în două tururi de scrutin, ca să-și elimine concurența.

Ponta a spus PSD și PNL s-au înțeles să nu fie alegeri locale în două tururi iar șefii de Consilii Județene să nu fie aleși indirect, pentru că aceste două sisteme de vot ar fi avantajat partidele mici.

„Am avut o discuție cu Orban (n.r. – președintele PNL) în noiembrie, i-am spus: «Dacă vrei să avem două tururi la primari și șefi de CJ, că eu îmi doresc că sunt partid mic, vino cu OUG sau cu angajarea răspunderii acum». Mi-a spus că nu poate să facă asta pentru că are înțelegere cu UDMR. Până la urmă, PNL și PSD și-au dat mâna să nu avem două tururi, că să își elimine concurență, PNL pe USR, PSD pe Pro România. Unii baroni PSD vor fi schimbați cu baroni PNL. PSD și PNL s-au înțeles, Ar fi câștigat și USR și Pro România niște primari în două tururi pe care acum nu-i mai câștigă”, a declarat Victor Ponta la Digi 24.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.