Cum profită romii de DRAMA SIRIENILOR: Refugiaţi îmbrăcaţi în haine tradiţionale rome, AJUTAȚI SĂ TREACĂ din Ungaria în Germania

Cum profită romii de DRAMA SIRIENILOR: Refugiaţi îmbrăcaţi în haine tradiţionale rome, AJUTAȚI SĂ TREACĂ din Ungaria în Germania

Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania atrag atenţia autorităţilor că etnicii romi profită de situaţia refugiaţilor din Ungaria şi îi ajută să ajungă în Germania, în schimbul unor sume de bani, îmbrăcându-i în haine tradiţionale ţigăneşti, pentru a deruta Poliţia ungară.

Avertismentul vine din partea preşedintelui Asociaţiei Roma Umanitate Cluj-Napoca, Aurel Pascu. Acesta a semnalat public această situaţie deoarece nu doreşte ca România să fie, din nou, catalogată în mod negativ din partea forurilor europene în ceea ce priveşte integrarea romilor.

Potrivit acestuia, mai multe persoane de etnie romă din România, chiar din judeţul Cluj, trec cu autoturismele graniţa în Ungaria şi racolează refugiaţi arabi din Budapesta pe care îi îmbracă în haine tradiţionale ţigăneşti şi îi duc până în Germania sau Austria.

„Sunt maşini cu numere de România, iar pasagerii par toţi romi, iar poliţiştii unguri sau austrieci îi lasă să treacă fără probleme. Romii care profită de pe urma refugiaţilor încasează cam 1.500 de euro de la o persoană refugiată. Pentru copii nu se percepe niciun ban. Printre cetăţenii români care sunt arestaţi în prezent în Ungaria pentru trafic de fiinţe umane sunt şi unii de etnie romă”, a precizat Aurel Pascu.

El a adăugat că vorbeşte şi în numele altor asociaţii rome, precum Gipsy Media, Asociaţia Romilor din Transilvania, Centrul Creştin al Romilor din Transilvania, Organizaţia Etnică a Romilor din România, Uniunea Romilor din Transilvania.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.