Cum recunoști roșiile stropite cu chimicale? Fermierii „dau din casă”

Cum recunoști roșiile stropite cu chimicale? Fermierii „dau din casă”

Un călărăşean a ajuns unul dintre cei mai căutaţi producători agricole din zona lui, iar acum, dă pontul pentru a putea diferenția roșiile crescute natural de cele pline de pesticid.

Conform spuselor lui Ștefan Țuțuianu într-un interviu marca adevarul.ro, roşia românească netratată este coaptă bine în mijloc și acesta este primul semn că a fost lăsată se coacă natural.

Roşiile care sunt stropite prea mult, aduse de obicei din import, pot fi uşor recunoscute de oricine.

Roșiile ajutate cu substanţe să se coacă sunt aproape trase la indigo. Aceeaşi formă, culoare şi consistenţă. Totuşi, pe lângă producătorii străini, există şi producători români care folosesc pesticidele şi alte substanţe pentru creştere fără limită, la ochi. Gustul roşiei este astfel alterat de chimicale”, dezvăluie producătorul.

În mod natural, o roşie rezista cel mult 10 zile, însă după o serie de tratamente ţine şi 6 luni.

„Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace. Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare. Pentru a recunoaşte o roşie sănătoasă mai întâi trebuie să facem testul codiţei. Aceasta nu trebuie să fie uscată. Dacă este lemnoasă, înseamnă că roşia a fost grăbită să se dezvolte. Dacă în pulpă are un cerc alb este semnul că a fost tratată cu diverse substanţe”, explică producătorul din Cuza Vodă.

  1. […] post Cum recunoști roșiile stropite cu chimicale? Fermierii „dau din casă” appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.