Cum să alegeți cel mai bun aparat de aer condiționat portabil pentru casa dumneavoastră

Cum să alegeți cel mai bun aparat de aer condiționat portabil pentru casa dumneavoastră

Dacă locuiți într-o casă cu încăperi de dimensiuni mici sau medii fără aer condiționat instalat, aparatele de aer condiționat portabile sunt o modalitate excelentă de a vă răcori pe măsură ce căldura verii se intensifică. Sunt accesibile, eficiente și ușor de utilizat. În plus, pentru că sunt portabile, aceeași unitate folosită pentru a răcori o cameră de zi poate fi deplasată pe roți sau mutată într-un dormitor pe timp de noapte.

Dacă acest lucru sună ca ceea ce căutați, există mai multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți ce aparat de aer condiționat portabil pentru a îmbunătăți confortul aerului din casa dvs.

Capacitatea de răcire

Capacitatea de răcire a unui aer condiționat portabil este importantă în două moduri. În primul rând, alegerea unei capacități de răcire corecte înseamnă că veți putea răci spațiul la o anumită temperatură dorită. În al doilea rând, alegerea unei capacități de răcire insuficiente poate însemna că aparatul dvs. de aer condiționat trebuie să funcționeze pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce poate avea un impact asupra duratei de viață a unității și poate duce la facturi mai mari la utilități.

Aparatele de aer condiționat portabile sunt clasificate folosind unul dintre cele două moduri: în metri pătrați totali (adică în metri pătrați ai celei mai mari încăperi pe care unitatea o poate răci în mod eficient) sau în unități termice britanice (BTU).

Măsurarea metrilor pătrați ai unei încăperi este simplă; se configurează prin înmulțirea lungimii unui spațiu cu lățimea. Cu toate acestea, rețineți că plafoanele înalte dintr-o încăpere pot avea un efect semnificativ asupra capacității de răcire, deoarece acestea creează mai mult spațiu de aer. Alți factori care pot afecta negativ capacitatea de răcire includ izolația slabă, ferestrele cu curent de aer, expunerea puternică la soare, căldura emisă de electronicele din încăpere și umiditatea.

Dimensiune și poziție

Unitatea de aer condiționat portabil pe care o achiziționați va trebui să se potrivească lângă o fereastră, cu un spațiu adecvat în jurul ei pentru a funcționa. Similar cu o unitate de aer condiționat de fereastră, un model portabil aspiră aerul prin priza sa, apoi trimite aerul cald printr-un tub de aerisire și iese pe fereastră. Acest lucru ar putea însemna că trebuie să puneți deoparte aproximativ de două ori mai mult spațiu decât unitatea în sine. Deși ar trebui să acordați prioritate în primul rând capacității de răcire, asigurați-vă că nu cumpărați o unitate care este prea mare pentru spațiul pe care îl aveți la dispoziție.

Nivelul de zgomot

Între motor și ventilator, aparatele de aer condiționat pot fi destul de zgomotoase. În funcție de cât de mult aveți nevoie să vă răcoriți, s-ar putea să nu vă pese. Cu toate acestea, mulți oameni ar prefera ca aparatele electrocasnice să funcționeze cât mai silențios posibil, mai ales atunci când ar putea funcționa în fiecare zi timp de câteva luni. Dacă aceasta este o preocupare pentru dvs., dar asigurați-vă că citiți recenzii care prezintă comentarii care remarcă nivelul de zgomot al ventilatorului sau al motorului înainte de a finaliza alegerea dvs.

Portabilitate

Toate aparatele de aer condiționat portabile sunt portabile, nu-i așa? Este în denumire! Adevărat, dar asta nu înseamnă că fiecare model este ușor de mutat în jurul unei case. Dacă aveți de gând să vă instalați unitatea de aer condiționat portabilă într-o singură cameră și să o lăsați acolo, nu trebuie să vă faceți prea multe griji. Dar dacă doriți să aveți posibilitatea de a o rostogoli din sufragerie în dormitor pe timp de noapte, atunci veți dori roți. Nu toate unitățile au acestea, așa că, asigurați-vă că filtrați căutarea pentru a restrânge lista de opțiuni.

Un alt aspect de luat în considerare este greutatea unității de aer condiționat. Această specificație este importantă dacă veți deplasa frecvent unitatea pe scări, în sus și în jos.

Temporizator și telecomandă

Multe aparate de aer condiționat portabil vin cu un temporizator, astfel încât să puteți seta unitatea să pornească înainte de a ajunge acasă de la serviciu sau să se oprească seara, când puteți deschide ferestrele și să lăsați să intre aerul rece de afară. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru oricine dorește să mențină o temperatură confortabilă atunci când este acasă și să economisească bani la factura de energie.

Telecomenzile sunt uneori incluse cu aparatele de aer condiționat portabile. Aceasta este o caracteristică excelentă dacă lucrați de acasă și doriți să puteți regla temperatura atunci când sunteți în mijlocul unei întâlniri virtuale. Pentru mai multă comoditate, luați în considerare cumpărarea unei unități de aer condiționat portabile inteligente care funcționează cu tehnologia casei dvs. inteligente. Cu acest tip de model, puteți monitoriza și controla unitatea dvs. indiferent dacă sunteți acasă sau departe de casă, printr-o aplicație de pe smartphone-ul dvs.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.