Cum să alegi cel mai bun ulei de motor pentru mașina ta

Cum să alegi cel mai bun ulei de motor pentru mașina ta

Cu atât de multe opțiuni de uleiuri de motor pe piață, această alegere se poate dovedi a fi o adevărată provocare. În timp ce mulți dintre noi iau în considerare prețul ca fiind factorul decisiv, alții petrec timp informandu-se cu privire la specificațiile tehnice și recomandările acestuia. Nici nu este de mirare, întrucât în manualul mașinii vei putea găsi toate detaliile necesare, precum și greutatea pe care uleiul ar trebui să o aibă, în funcție de nivelul și standardul acestuia. Spre exemplu, simbolul starburst reprezintă un indiciu clar cu privire la faptul că uleiul a trecut prin diferite teste și filtre ale Institutului European, din perspectiva calității. În același timp, nivelul vâscozității va determina rezistența fluidului la curgere, ceea ce se va dovedi a fi extrem de util. Rămâi alături de noi și descoperă cum să alegi cel mai bun ulei de motor pentru mașina ta, luând în considerare informațiile din rândurile următoare!

Ce tipuri de uleiuri auto există?

La ora actuală, vei putea găsi pe piață mai multe tipuri de uleiuri auto, în funcție de utilitatea acestora. Printre cele mai comune se numără:

  • Uleiul de motor sintetic – sunt cele realizate pentru motoarele cu tehnologie înaltă. Acestea reușesc să treacă teste speciale foarte stricte, beneficiind de un nivel ridicat de performanță și durabilitate. De asemenea, poate fi utilizat mult mai ușor chiar și în cazul unor temperaturi scăzute, păstrând unghiurile de vârf destul de sus. Cu toate acestea, nu se recomandă ca acest tip de ulei să fie utilizat pentru orice motor. De altfel, costurile lui sunt destul de mari;
  • Uleiul de motor de sinteză organică – este format dintr-o doză de ulei sintetic, la care se adaugă ulei organic. Această combinație pune la dispoziție un nivel ridicat de protecție, fiind ideală pentru temperaturi ridicate. Cele mai multe tipuri de automobile care utilizează acest tip de ulei sunt cele pickup și SUV. În materie de costuri, uleiul de motor de sinteză organică este mai ieftin.

Cele mai bune tipuri de ulei de motor

În cazul în care vrei să te asiguri că faci o alegere optimă pentru mașina ta, este esențial să cunoști care sunt diferențele între diverse uleiuri existente pe piață.

  • Ulei de motor FANFARO O.E.M. Line, 6719 are o clasă de vâscozitate de 5W-30 și o capacitate de 20 de litri. Acesta este pretabil pentru vehicule cu filtrul de particule Diesel (DPF), având un preț foarte accesibil și fiind realizat de producătorul FANFARO. De asemenea, este compatibil cu un număr ridicat de autoturisme, printre care se numără Audi, Mini, Porsche, Seat, Skoda, Smart și multe altele;
  • Ulei de motor CASTROL EDGE, Turbo Diesel oil 5W-40 – face parte din gama de produse Edge și dispune de o capacitate de 5 litri. În materie de tip, acesta se înscrie în categoria celor complet sintetice, având un preț mai mic decât cel anterior. Cu toate acestea, numărul de autoturisme cu care este compatibil este considerabil mai mare. Vorbim aici despre autoturisme marca Ferrari, Fiat, Ford, Isuzu, Honda, Jeep, Kia și lista poate continua.

În momentul în care facem alegerea cu privire la cel mai bun ulei de motor pentru mașina noastră, este esențial să fim conștienți de faptul ca ea joacă un rol esențial în buna funcționare a acesteia. În cazul în care nu alocăm o atenție deosebită acestui proces, există posibilitatea să facem o decizie mai puțin înțeleaptă, lucru care va conduce la efecte care se vor resimți pe termen lung. Astfel, ai posibilitatea să te bucuri de autoturismul tău pe o perioadă lungă de timp, cunoscând în prealabil care este cel mai bun ulei de motor pentru autoturismul tău!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.